Prețurile petrolului au fluctuat puternic, revenind pe creștere după pierderi mari

Prețurile petrolului au fluctuat puternic, revenind pe creștere după pierderi mari
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2022

Prețurile petrolului au fluctuat puternic joi, revenind pe creștere după pierderi mari, oficialii chinezi plănuind să reducă restricțiile la Shanghai, ceea ce ar putea reduce și mai mult oferta cu energie la nivel mondial, în timp ce dolarul a cedat o parte din câștigurile recente, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Atât țițeiul Brent, cât și țițeiul WTI, de referință în Statele Unite, au crescut cu aproape 5 dolari pe baril în decurs de câteva ore, recuperând pierderile de la începutul săptămânii, scre News.ro.

Scumpire a benzinei cu 4 bani operată de toți distribuitorii. Creștere de preț de 4,3% în numai 2 săptămâni CITEȘTE ȘI Scumpire a benzinei cu 4 bani operată de toți distribuitorii. Creștere de preț de 4,3% în numai 2 săptămâni

Contractele futures pentru țițeiul Brent cu livrare în iulie au crescut cu 1,45 dolari, în creștere cu 1,3%, la 110,57 dolari pe baril, la ora 16:32 GMT (19:32 ora României), după ce a atins un minim al sesiunii, de 105,75 dolari pe baril.

Contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în iunie au crescut cu 66 de cenți, până la 110,16 dolari, după ce scăzuseră anterior la 105,13 dolari.

”Piața a fost extrem de volatilă. Piața reacționează la tot felul de titluri diferite din oră în oră, iar mișcarea de pe piețele petroliere de la o zi la alta devine și mai exagerată”, a declarat Andrew Lipow, președintele Lipow Oil Associates din Houston.

În China, investitorii urmăresc îndeaproape planurile de a reduce restricțiile legate de coronavirus, în cel mai populat oraș, Shanghai, de la 1 iunie, ceea ce ar putea duce la o revenire a cererii de petrol din partea principalului importator de țiței din lume.

Piețele petrolului și-au revenit, de asemenea, pe măsură ce dolarul s-a depreciat, joi.

Indicele dolarului a scăzut joi cu 1%, după câștigurile recente. Indicii de referință ai petrolului se mișcă adesea în sens contrar dolarului dolarul, deoarece majoritatea tranzacțiilor globale cu țiței sunt gestionate în dolari, astfel încât un dolar în creștere face țițeiul mai scump pentru marii importatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret