Prețurile petrolului au scăzut cu 2%, din cauza aversiunii față de risc a investitorilor și a aprecierii dolarului

Prețurile petrolului au scăzut cu 2%, din cauza aversiunii față de risc a investitorilor și a aprecierii dolarului
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2021

Prețurile petrolului au scăzut luni cu 2%, din cauza aversiunii față de risc a investitorilor și a aprecierii dolarului, care face achizițiile de țiței mai costisitoare pentru deținătorii de alte monede, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cotația petrolului Brent a coborât cu 1,9%, la 73,92 dolari pe baril, după ce a atins un minim al ședinței de 73,52 dolari pe baril, scrie News.ro.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a scăzut cu 2,3%, la 70,29 dolari pe baril, iar în timpul tranzacțiilor a coborât până la 69,86 dolari pe baril.

Dolarul, considerat a fi o monedă sigură, s-a apreciat din cauza temerilor investitorilor legate de posibila intrare în incapacitate de plată a grupului mobiliar chinez Evergrade, care are datorii de 305 miliarde de dolari. Investitorii se așteaptă totodată ca Rezerva Federală să ia o nouă măsuri către retragerea măsurilor de stimulare.

”În timp ce dolarul este de obicei un refugiu, rata sa de schimb se apreciază, o evoluție care amplifică aversiunea față de risc a investitorilor și afectează prețurile mărfurilor, în special ale petrolului”, a declarat Nishant Bhushan, analist la firma Rystad Energy.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret