Prețurile petrolului au scăzut cu peste 2%, pe fondul declinului generalizat al burselor de acțiuni

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 2%, pe fondul declinului generalizat al burselor de acțiuni
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2022

Prețurile petrolului și-au inversat miercuri tendința inițială pozitivă și au scăzut cu peste 2%, după ce datele guvernamentale au arătat că rafinăriile din SUA au crescut producția, atenuând îngrijorările legate de o criză a ofertei și pe măsură ce indicii bursieri au evoluat în scădere, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația țițeiului Brent a scăzut cu 2,41 cenți, sau cu 2,4%, la 109,52 dolari pe baril, la ora 16: 05 GMT (19:05 ora României), în timp ce prețul țițeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 2,5 cenți sau cu 2,2%, până la 109,85 dolari pe baril, scrie News.ro.

Debutul echipei naționale de fotbal în UEFA Nations League se vede la Prima TV CITEȘTE ȘI Debutul echipei naționale de fotbal în UEFA Nations League se vede la Prima TV

Prețul petrolului Brent a închis marți sub cel al petrolului WTI – pentru prima dată din mai 2020 – și a continuat miercuri să fie cotat mai slab, cauza cererii puternice de export și a scăderii stocurilor de țiței din SUA.

Stocurile de petrol din SUA au scăzut cu 3,4 milioane de barili săptămâna trecută, potrivit datelor guvernamentale, un declin neașteptat, pe măsură ce rafinăriile au crescut producția ca răspuns la stocurile reduse de produse și la exporturile aproape record, care au urcat prețurile motorinei și benzinei la niveluri record în Statele Unite.

Dolarul a crescut, iar acțiunile globale s-au retras, miercuri, din cauza îngrijorărilor legate de creșterea economică și accelerarea inflației.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret