Prețurile petrolului au scăzut cu peste 3%, după date privind creșterea stocurilor în SUA

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 3%, după date privind creșterea stocurilor în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2023

Prețurile petrolului au scăzut miercuri cu peste 3%, după ce datele guvernamentale americane au arătat că stocurile de țiței, benzină și distilate au crescut, iar OPEC și aliații săi au decis să continue politica lor de producție, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 2,6 dolari, sau cu 3,5%, la 82,50 dolari pe baril, scrie News.ro.

Cum se facturează consumul de energie începând cu 1 ianuarie 2023 CITEȘTE ȘI Cum se facturează consumul de energie începând cu 1 ianuarie 2023

Petrolul West Texas Intermediate (WTI) din SUA au scăzut cu 2,67 dolari, sau cu 3,4%, la 76,20 dolari pe baril.

Stocurile de țiței și combustibili din SUA au crescut săptămâna trecută la cele mai ridicate niveluri din iunie 2021, a anunțat miercuri Administrația pentru Informații Energetice, deoarece cererea a rămas slabă.

Stocurile americane de țițe au urcat cu 4,1 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 27 ianuarie, până la 452,7 milioane de barili, în comparație cu așteptările analiștilor dintr-un sondaj Reuters, pentru o creștere de 0,4 milioane de barili.

Aceasta a marcat a șasea săptămână consecutiv de creșteri, deoarece utilizarea rafinării a scăzut și importurile nete au crescut.

”Piața reacționează la raportul care indică că nu există cerere de țiței sau combustibili”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital din New York.

Miniștrii grupului de producători OPEC+, care cuprinde Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, inclusiv Rusia, au decis  miercuri să nu își modifice politica de producție.

Producția de petrol a OPEC a scăzut în ianuarie, deoarece exporturile irakiene s-au redus și producția nigeriană nu și-a revenit, cei 10 membri OPEC pompând cu 920.000 de barili pe zi (bpd) sub volumele vizate de OPEC+, a constatat un sondaj Reuters.

Deficitul a fost mai mare decât deficitul de 780.000 bpd din decembrie.

Pe de altă parte, viceprim-ministrul Rusiei a declarat că se așteaptă ca cererea de petrol să crească pe fondul activității economice chineze.

Așteptările de creștere a dobânzii cheie în SUA au contribuit la scăderea indicelui dolarului, care a susținut prețul petrolului, a declarat analistul PVM Stephen Brennock. O monedă americană mai slabă face petrolul mai ieftin, la prețuri în dolari, pentru cumpărătorii care dețin alte valute.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret