Prețurile petrolului au scăzut din cauza dolarului american mai puternic și datelor economice slabe din China

Prețurile petrolului au scăzut din cauza dolarului american mai puternic și datelor economice slabe din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iun 2023

Prețurile petrolului au scăzut miercuri din cauza dolarului american mai puternic, în timp ce datele economice din China au crescut temeri legate de cerere, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Contractele futures pentru țițeiul Brent cu livrarea în august au scăzut cu 37 de cenți, sau cu 0,5%, la 73,34 dolari pe baril, scrie News.ro

SUA vor să facă un experiment în domeniul energiei nucleare folosind uraniu îmbogățit la calitatea unei bombe. Foști oficiali trag un semnal de alarmă CITEȘTE ȘI SUA vor să facă un experiment în domeniul energiei nucleare folosind uraniu îmbogățit la calitatea unei bombe. Foști oficiali trag un semnal de alarmă

Cotația țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 54 de cenți, sau cu 0,8%, la 68,92 dolari pe baril.

Ambele benchmarkuri au scăzut cu peste 2 dolari mai devreme în sesiune, până la un minim al mai multor săptămâni și cu mai mult de 4% marți.

Prețurile petrolului au scăzut după ce activitatea de producție a Chinei s-a contractat peste așteptări în luna mai, din cauza scăderii cererii, indicele oficial al managerilor de achiziții (PMI) din industria prelucrătoare coborând la 48,8, de la 49,2 în aprilie.

Rezultatul a fost sub prognoza de 49,4.

O presiune suplimentară pe piață s-a produs pe măsură ce dolarul american s-a apreciat, ceea ce a făcut ca mărfurile să fie mai scumpe pentru cumpărătorii care dețin alte valute și cântăresc cererea de petrol.

Indicele dolarului, care măsoară dolarul în comparație cu șase valute importante, a fost susținut de încetinirea inflației europene și de progrese cu privire la un proiect de lege bipartizan privind plafonul datoriilor americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret