Prețurile petrolului au scăzut din cauza dolarului puternic și a posibilei majorări a dobânzilor în SUA

Prețurile petrolului au scăzut din cauza dolarului puternic și a posibilei majorări a dobânzilor în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2022

Prețurile petrolului au scăzut luni cu peste 2%, din cauza dolarului puternic și a posibilei majorări a dobânzilor de către Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite, care începe marți o ședință de două zile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cotația petrolului Brent a coborât cu 2,08%, la 86,05 dolari pe baril, iar cea a petrolului West Texas Intermediate, de referință pe piața americană, a scăzut cu 2,3%, la 83,17 dolari pe baril, scrie News.ro.

Fondatorul grupului Electra din Iași: Industria e zguduită de mai multe crize care se suprapun și vor urma creșteri de prețuri. Producătorii de componente ne dau termene de livrare de peste un an. Costurile cu energia au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI Fondatorul grupului Electra din Iași: Industria e zguduită de mai multe crize care se suprapun și vor urma creșteri de prețuri. Producătorii de componente ne dau termene de livrare de peste un an. Costurile cu energia au crescut foarte mult

Dolarul a urcat luni la maximul ultimelor două săptămâni, susținut de tensiunile dintre Rusia și Occident legate de Ucraina și perspectiva majorării dobânzilor de către Rezerva Federală din Statele Unite.

Prețul petrolului Brent a urcat cu peste 1 dolar în prima parte a ședinței de tranzacționare, din cauza îngrijorărilor privind oferta limitată și riscurile geopolitice din Europa și Orientul Mijlociu.

Escaladarea în continuare a situației atât în ​​Ucraina, cât și în Orientul Mijlociu ”justifică o primă de risc asupra prețului petrolului, deoarece țările implicate, Rusia și Emiratele Arabe Unite, sunt membri importanți ai OPEC+”, a declarat analistul Commerzbank Carsten Fritsch.

Tensiunile din Ucraina au crescut în ultimele luni, după ce Rusia a deplasat trupe în apropierea granițelor sale, alimentând temerile de întrerupere a aprovizionării în Europa de Est.

În Orientul Mijlociu, Emiratele Arabe Unite au interceptat și distrus două rachete balistice Houthi care vizau țara din Golf, luni, după un atac mortal produs cu o săptămână mai devreme.

Între timp, banca Barclays și-a majorat previziunile privind prețul mediu al petrolului cu 5 dolari pe baril pentru acest an, invocând scăderea capacității neutilizate și riscurile geopolitice crescute. Banca și-a ridicat previziunile de preț mediu pentru 2022 la 85 de dolari și, respectiv, 82 de dolari pe baril pentru Brent și, respectiv, WTI.

Ambele contracte de referință au crescut pentru a cincea săptămână la rând săptămâna trecută, câștigând aproximativ 2%, pentru a atinge cel mai mare nivel din octombrie 2014.

Prețurile petrolului au urcat cu peste 10% în acest an din cauza preocupărilor legate de ofertă, iar OPEC+ are probleme să asigure o creștere lunară a producției cu 400.000 de barili pe zi, conform unui acord între statele membre.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret