Prețurile petrolului scad, investitorii așteptând detaliile acordului OPEC

Prețurile petrolului scad, investitorii așteptând detaliile acordului OPEC
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2016

Prețurile petrolului au inversat creșterile inițiale și au trecut pe scădere, investitorii întrebându-se dacă acordul membrilor OPEC de reducere a producției, primul de acest fel după 2008, va fi suficient pentru a reechilibra piața, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Statele membre ale OPEC au convenit miercuri să reducă producția la 32,5-33 milioane de barili de petrol pe zi, de la nivelul de circa 33,5 milioane de barili pe zi înregistrat în august, scrie News.ro.

Cotațiile țițeiului au urcat puternic în urma anunțului, influențând pozitiv și titlurile companiilor din sectorul energiei, la începutul tranzacțiilor de joi.

Indicele european al acțiunilor din petrol și gaze a avansat cu aproape 5%, iar indicele pan-european Stoxx 600 cu aproape 3%.

ANAF a anulat executarea silită a Roșia Montană Gold Corporation înainte de prima audiere din procesul de la Washington CITEȘTE ȘI ANAF a anulat executarea silită a Roșia Montană Gold Corporation înainte de prima audiere din procesul de la Washington

Prețurile petrolului s-au retras ulterior din cauza scepticismului legat de acord, care i-a determinat pe investitori să marcheze profiturile.

Petrolul Brent, de referință la bursa din Londra, este în declin cu 1,4%, la 47,99 dolari pe baril, după ce a atins un maxim al zilei de 49,09 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel de după 9 septembrie.

Cotația petrolului WTI, de referință pe piața americană, este în coborâre cu 0,5%, la 46,8 dolari pe baril.

Goldman Sachs anticipează că acordul OPEC va adăuga 7-10 dolari la prețurile petrolului, în prima jumătate a anului viitor.

Mulți analiști sunt însă îngrijorați că prea multe detalii au fost lăsate nerezolvate, iar acordul ar putea eșua.

Producția fiecărei țări membre a OPEC va fi decisă la viitoare reuniune oficială care va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie, la care ar putea fi invitați și reprezentanți ai unor state din afara organizației, precum Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol