Prima maximă variabilă de succes a directorului Nuclearelectrica poate ajunge la 4.000 de euro/lună

Prima maximă variabilă de succes a directorului Nuclearelectrica poate ajunge la 4.000 de euro/lună
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 16 iul 2019

Directorul General al Nuclearelectrica ar putea câștiga, dacă îndeplinește 80% din obiectivele asumate pe termen scurt (anuale) și 10% din cele pe termen mediu și lung), o sumă suplimentară variabilă brută de până la 3.944 euro/lună (2.307 euro/lună net). Aceasta este propunerea Ministerului Energiei, principal acționar al companiei, propunere care va fi votată la Adunarea Generală Ordinară și Extraordinară a Acționarilor din 29-30 iulie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă va fi aprobată propunerea Ministerului Energiei, remunerația variabilă a Administratorului Executiv/directorului general al SN Nuclearelectrica SA va fi calculată având la bază salariul mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate, comunicat de Institutul Național de Statistică (INS) anterior numirii, respectiv pentru perioada decembrie 2017-noiembrie 2018, în valoare brută de 6.179,58 lei (valoare netă 3.615 lei).

În prezent, la baza calculului remunerației variabile se află indemnizația fixă brută lunară (de 6 ori salariul mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate) a Administratorului Executiv al Nuclearelectrica.

Astfel, calculând ipotetic cu limita superioară a remunerației variabile (de 36 ori salariul mediu brut lunar), rezultă o componentă variabilă brută maximă de 3.944,41 euro/lună (valoare netă maximă de 2.307 euro/lună), în funcție de gradul de îndeplinire a indicatorilor de performanță.

EXCLUSIV Codul Fiscal - din nou schimbat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Codul Fiscal - din nou schimbat

Până în prezent, niciun membru al conducerii executive a SNN nu a încasat componenta variabilă de la momentul încheierii Contractului de Mandat pentru un mandat de 4 ani.

În primele 3 luni ale anului, operatorul centralei nuclear-electrice de la Cernavodă și-a majorat cu 25,88% câștigul din activități continue EBITDA, la 422,61 milioane lei, de la 335,73 milioane lei.

Nuclearelectrica (SNN) a obținut în primul trimestru venituri din exploatare de 678,01 milioane lei, cu 18,74% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. 665,43 milioane lei din aceste încasări au fost reprezentate de vânzările de energie electrică. În același interval de raportare, cheltuielile de exploatare au urcat cu 8,55%, la 255,39 milioane lei, de la 235,27 milioane lei

Nuclearelectrica, societate controlată de stat în proporție de 82,50% de Ministerul Energiei, este listată din toamna anului 2013 la cota Bursei de Valori București unde, la ultimul preț de închidere de 11,18 lei/acțiune, are are o capitalizare de piață 3,37 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
remunerație variabilă
nuclearelectrica
director