Primăria Capitalei: Nu se poate livra apă caldă din cauza avariei Transelectrica

Primăria Capitalei: Nu se poate livra apă caldă din cauza avariei Transelectrica
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2020

Mai multe servicii publice din Capitală au fost afectate în urma avariei care a avut loc la Transelectrica, transmite Primăria Municipiului București, menționând că temporar nu se poate livra apă caldă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

“În urma avariei care a avut loc la Transelectrica din subordinea Guvernului României, Primăria Capitalei anunță că mai multe servicii publice din Capitală au fost afectate. Astfel, Compania Municipală Termoenergetica București a informat că temporar în Municipiul București nu se poate livra apă caldă. Avaria a afectat următoarele centrale: CTE Vest, CTE Progresu și CTE Grozăvești din subordinea Ministerului Energiei. Ca urmare a faptului că sistemul de pompare nu a fost alimentat cu energie electrică, compania a fost în imposibilitatea furnizării apei calde. În prezent, sistemul electric a fost repornit, iar alimentarea cu energie electrică a punctelor termice și repornirea pompelor de circulație se vor face gradual pe o perioadă estimată între 6 și 8 ore”, se arată într-un comunicat al PMB.

Conform aceleiași surse, echipele Termoenergetica sunt în teren pentru executarea operațiunilor necesare reluării furnizării apei calde.

Aurul atinge un nou maxim istoric CITEȘTE ȘI Aurul atinge un nou maxim istoric

Totodată, PMB menționează că avaria a afectat sistemul de semaforizare din sectoarele 5 și 6, timp de 40 de minute. În prezent, semafoarele funcționează în condiții normale, caracteristicile tehnice ale acestora permițând repornirea automată odată cu remedierea avariei.

A fost afectat și programul de circulație în cazul vehiculelor STB: pe de o parte prin căderea tensiunii pe liniile de tramvai și de troleibuz, iar pe de altă parte din cauza congestionării traficului general, în urma opririi funcționării semafoarelor.

Astfel, între orele 13,05 – 13,45, în sectoarele 1, 5, 6, au fost afectate zonele Bd. Ghencea, Str. Brașov, Bd. Preciziei, Bd. Virtuții, Bd. Uverturii, Bd. Timișoara, Bd. Vasile Milea, Șos. Grozăvești, Calea Giulești, Bd. Constructorilor.

ANAF shimbă regulile la vamă CITEȘTE ȘI ANAF shimbă regulile la vamă

Între orele 13,05 – 13,15 o parte dintre tramvaiele liniilor 8, 25, 35 au staționat fără tensiune, iar între 13,10 – 13,45 tramvaie ale liniilor 11 și 44 au staționat pe Calea Giulești.

“Semaforizarea din zonele Cotroceni, Filaret, Vulcan, Crângași, Militari și Drumul Taberei a fost oprită, ceea ce a dus la dificultăți în circulație, însă, prin eforturile angajaților STB SA, nu s-au înregistrat întârzieri față de programul de circulație”, se menționează în comunicat.

Operatorul sistemului energetic național, Transelectrica, a anunțat că a declanșat o investigație, după ce Bucureștiul a fost afectat de o pană de curent care a durat circa 1 oră. "Astãzi, 7 august 2020, la ora 12.47, în Stația 400//110/20 kV Domnești, s-a produs o avarie care a condus la întreruperea alimentãrii cu energie electricã a unei zone din Municipiul București. Incidentul s-a produs în timpul realizãrii unor manevre în cadrul lucrãrilor de retehnologizare", se arată într-un comunicat al Transelectrica.

viewscnt
Afla mai multe despre
intrerupere apa calda
de ce nu e apa calda
termoenergetica primaria capitalei
pana de curent
avarie transelectrica bucuresti