Producția de petrol a Rusiei se îndreaptă spre un nou record post-sovietic

Producția de petrol a Rusiei se îndreaptă spre un nou record post-sovietic
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2016

Producția de petrol a Rusiei, cel mai mare exportator de energie din lume, se îndreaptă în septembrie spre un nou record post-sovietic, cu o creștere de până la 400.000 de barili pe zi, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Între timp, reprezentanții statelor membre ale OPEC se întâlnesc neoficial în Algeria, pentru discuții de limitare a producției, scrie News.ro.

Producția de țiței și condensat a Rusiei urmează să atingă în medie, în această lună, 11,1 milioane de barili de petrol pe zi, peste nivelul de 10,7 milioane de barili pe zi în august, potrivit datelor preliminare ale Ministerului Energiei.

Astfel, producția de țiței va depăși nivelul de 10,9 milioane de barili pe zi din ianuarie, considerat de oficiali drept limită superioară în discuțiile care au avut loc în aprilie între statele producătoare.

Guvernul sparge iar pușculița pentru un amplu program de locuințe de serviciu CITEȘTE ȘI Guvernul sparge iar pușculița pentru un amplu program de locuințe de serviciu

Producătorii de petrol din interiorul și din afara OPEC reiau în această săptămână eforturile pentru limitarea producției și echilibrarea pieței.

Discuțiile din Algeria ar putea să nu ducă la o decizie, parțial din cauza punctelor de vedere diferite ale unor producători regionali, cum sunt Arabia Saudită și Iranul.

Rusia a înregistrat o medie de producție record, de 11,4 milioane de barili de petrol pe zi, în 1987, înainte de destrămarea Uniunii Sovietice, potrivit statisticilor BP.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol rusia