Qatar Petroleum va investi cel puțin 20 miliarde dolari în SUA

Qatar Petroleum va investi cel puțin 20 miliarde dolari în SUA

Saad al-Kaabi, Ministru al Energiei în Qatar și CEO la Qatar Petroleum. Sursa foto: pagna de Facebook a Qatar Petroleum.

Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2018

După ce Qatar a decis să se retragă din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol, cea mai puternică societate petrolieră a țării va investi în SUA, unde are interese să evite eventuale riscuri legate de concurență.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Qatar Petroleum (QP) va investi cel puțin 20 de miliarde de dolari în Statele Unite, în următorii câțiva ani, a declarat directorul general al companiei, Saad al-Kaabi, în urma retragerii din Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), transmite Reuters, preluată de News.ro. Emiratul a anunțat recent că se va retrage din OPEC în ianuarie 2019, iar decizia îi permite să evite eventuale riscuri legale în Statele Unite, legate de concurență.

Saad al-Kaabi, care deține portofoliul Ministetului Energiei în Qatar, cel mai mare producător de gaze naturale lichefiate (GNL) din lume, a anunțat că până la jumătatea anului viitor QP va anunța partenerii cu care intenționează să construiască noi centrale de lichefiere și purificare a gazelor.

Acesta a adăugat că QP ar putea construi și singură noile unități de producție, dacă nu va primi oferte avantajoase. ”Rețineți ceea ce spun. Dacă nu voi obține un acord bun, vom continua singuri”, a afirmat Kaabi într-un interviu acordat la Doha.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
qatar
qatar petroleum
opec