Rompetrol Well Services își reduce substanțial pierderile la primul semestru

Rompetrol Well Services își reduce substanțial pierderile la primul semestru

Sursa foto: dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 aug 2017

Furnizorul de servicii petroliere Rompetrol Well Services și-a diminuat de aproape 5 ori pierderile din prima jumătate a anului, comparativ cu perioada similară a anului precedent, pe fondul unei majorări cu 15% a veniturilor din exploatare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raportarea financiară semestrială a Rompetrol Well Services (PTR) indică o rămânere pe pierdere a societății.

„Industria petrolieră trece printr-o perioadă dificilă, cu o cerere slabă și preturi scăzute, cu impact relevant asupra activității companiei evidențiat în trendul indicatorilor financiari comparabil cu cel al industriei pe segmentul de piața pe care activează”, motivează compania rezultatul negativ.

Veniturile din exploatare în primele 6 luni ale acestui an au fost de 15,07 milioane lei, cu 14,95% mai mari decât cele de 13,11 milioane lei din perioada similară a anului precedent. Pe acest fond, compania a obținut un câștig operational de 1,45 milioane lei, față de pierderea de aproximativ 471.000 de lei din S1 2016. La nivel net, însă, compania a avut un rezultat negativ, de aproximativ 619.000 de lei, o pierdere totuși de aproape 5 ori mai mică decât cea de 3,03 milioane lei din prima jumătate a anului trecut.

Electrica anunță un amplu proces de reorganizare CITEȘTE ȘI Electrica anunță un amplu proces de reorganizare

Dinamica este încurajatoare, în condițiile în care deja la primul trimestru, compania avea o pierdere de aproximativ 886.000 de lei, iar anul 2016 a fost încheiat cu o “gaură” de 3,76 milioane lei. Activele totale ale companiei erau la data de 30 iunie de 130,06 milioane lei, în scădere cu 1,23% față de 131,68 milioane lei de la sfârșitul anului trecut.

Compania Rompetrol Well Services, deținută în proporție de 73% de KMG International, este listată la Bursa de Valori București, unde, la prețul de 0,3560 lei/acțiune, consemnat la finele sesiunii de tranzacționare de ieri, are o capitalizare de piață de 99,03 milioane lei (21,63 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol well services
bvb
bursa
petrol
kmg