Rusia a înregistrat în noiembrie cea mai mare producție de petrol de după căderea URSS

Rusia a înregistrat în noiembrie cea mai mare producție de petrol de după căderea URSS
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2016

Rusia a înregistrat în luna noiembrie cea mai mare producție de petrol de după căderea Uniunii Sovietice și un nivel maxim al ultimilor aproape 30 de ani, pe care o va folosi ca referință în reducerea producției decisă săptămâna aceasta împreună cu Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Rusia s-a angajat să reducă gradual producția cu 300.000 de barili pe zi în prima jumătate a anului 2017, în cadrul acordului cu ceilalți mari producători de țiței, în scopul susținerii cotațiilor bursiere.

În noiembrie, producția de țiței a Rusiei a urcat la 11,21 milioane de barili pe zi, în medie, cel mai înalt nivel de după prăbușirea URSS, în 1991, arată datele publicate de Ministerul Energiei, scrie News.ro.

Comparativ cu luna august, luna de dinanintea acordului preliminar de la Alger dintre OPEC și Rusia, producția rusească de petrol a crescut cu 500.000 de barili pe zi.

Benzina și motorina s-ar putea scumpi cu 10% în urma acordului OPEC și a evoluției cursului leu/dolar CITEȘTE ȘI Benzina și motorina s-ar putea scumpi cu 10% în urma acordului OPEC și a evoluției cursului leu/dolar

Potrivit acordului definitiv de săptămâna aceasta, primul dintre OPEC și Rusia după 2001, au fost fixate ținte de reducere a producției pentru fiecare țară, iar aproape toți membrii OPEC au căzut de acord ca luna octombrie 2016 să fie luna de referință, de la care se calculează reducerile. 

Însă Rusia va folosi luna noiembrie sau decembrie, în cazul unei producții și mai mari, ca lună de referință de la care va efectua scăderea producției, deoarece producția din luna octombrie a fost cu 10.000 de barili pe zi mai mică decât cea din noiembrie, potrivit declarațiilor ministrului rus al Energiei, Aleksandr Novak, citate de Reuters. 

"Vârful producției zilnice din noiembrie a fost de 11,231 milioane barili. Toate acordurile noastre vor fi stabilite pe baza acestui nivel", a spus Novak.

Pentru luna decembrie, Rusia estimează o creștere a producției medii de petrol la 11,3 milioane de barili pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
petrol
productie
opec