Rusia va propune probabil ca OPEC+ să reducă producția de petrol cu aproximativ 1 milion de barili pe zi, la o întâlnire din octombrie

Rusia va propune probabil ca OPEC+ să reducă producția de petrol cu aproximativ 1 milion de barili pe zi, la o întâlnire din octombrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2022

Rusia va propune probabil ca OPEC+ să reducă producția de petrol cu aproximativ 1 milion de barili pe zi, la următoarea întâlnire a organizației din octombrie, a declarat o sursă familiarizată cu punctul de vedere rus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Întâlnirea va avea loc pe 5 octombrie, pe fondul scăderii prețurilor petrolului și lunilor de volatilitate severă a pieței, care a determinat un alt producător de top sl OPEC+, Arabia Saudită, să afirme că grupul ar putea reduce producția, scrie News.ro

Marii consumatori industriali de energie, precum Alro Slatina sau Liberty Galați, dar și producția de energie din biomasă vor beneficia de noile subvenții de stat CITEȘTE ȘI Marii consumatori industriali de energie, precum Alro Slatina sau Liberty Galați, dar și producția de energie din biomasă vor beneficia de noile subvenții de stat

Patru surse din OPEC+ au declarat pentru Reuters că discuțiile dintre miniștri nu au început încă, înainte de întâlnirea de săptămâna viitoare.

OPEC+, care reunește țări OPEC și aliați precum Rusia, a refuzat să crească producția pentru a reduce prețul petrolului, în pofida presiunilor exercitate de consumatorii majori, inclusiv Statele Unite, pentru a ajuta economia globală.

Cu toate acestea, prețurile au scăzut drastic în această lună din cauza temerilor legate de economia globală și a unei creșteri a dolarului american, după ce Rezervele Federale au crescut dobânzile.

Prețurile țițeiului Brent, care erau deja tranzacționate marți în urcare din cauza reducerilor de aprovizionare din Golful SUA, au crescut mai mult la știrile despre potențiala propunere rusă, contractul urcând cu aproape 4%, până la un maxim de sesiune de 87,15 dolari pe baril.

Impactul oricărui acord OPEC+ de reducere a producției va fi probabil atenuat de incapacitatea multor membri ai grupului de a produce la țintele convenite.

În august, OPEC+ producea cu 3,58 milioane bpd sub țintele sale, în timp ce membrii se luptă cu sancțiunile și investițiile insuficiente.

Ministrul petrolului din Irak, Ihsan Abdul Jabbar, a declarat luni că OPEC+ monitorizează situația prețurilor petrolului, dorind să aibă un echilibru pe piețe.

La începutul acestei luni, JP Morgan a declarat că crede că OPEC+ ar putea avea nevoie să intervină cu o reducere de până la 1 milion de barili pe zi ”pentru a opri tendința descendentă a prețurilor și a realinia piețele fizice și de hârtie care par deconectate”.

”Doar o reducere a producției de către OPEC+ poate rupe impulsul negativ pe termen scurt”, au spus analiștii UBS Giovanni Staunovo și Wayne Gordon.

Rusia se confruntă cu dificultăți în menținerea producției de petrol, din cauza sancțiunilor occidentale asupra sectoarelor sale energetice și financiare, după ce a trimis trupe în Ucraina la începutul acestui an.

Occidentul acuză Rusia că a invadat Ucraina, dar Kremlinul o numește o operațiune militară specială. Arabia Saudită nu a condamnat acțiunile Moscovei, pe fondul relațiilor dificile cu administrația președintelui american Joe Biden.

Președintele rus Vladimir Putin și prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman au vorbit săptămâna trecută și au lăudat eforturile din cadrul OPEC+, confirmând intenția lor de a respecta acordurile existente, a spus Kremlinul.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
opec
petrol