Șefilor din grupul chinez CEFC le-a fost interzis să călătorească în străinătate

Șefilor din grupul chinez CEFC le-a fost interzis să călătorească în străinătate
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2018

Autoritățile chineze au interzis directorilor conglomeratului CEFC China Energy să călătorească peste hotare, pe fondul investigației demarată de Guvernul de la Beijing asupra președintelui companiei, au declarat vineri, pentru Reuters, mai multe surse din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit surselor, interdicția de călătorie peste hotare vizează câteva zeci de angajați de top de la CEFC, începând cu vicepreședinții și peste. Deocamdată, perioada în care este valabilă această interdicție nu este clară. Una dintre surse a precizat că interdicția a fost impusă de la mijlocul lunii februarie, în timp ce o altă sursă a spus că a intrat în vigoare de luna trecută, arată Agerpres.

În prezent, CEFC China Energy Co. trece printr-o perioadă dificilă, după ce fondatorul și președintele CEFC, Ye Jianming, este investigat de autoritățile chineze pentru presupuse infracțiuni economice. CEFC susține că aceste informații sunt "iresponsabile" și "nefondate".

FOTO Auchan a deschis primul magazin într-o benzinărie Petrom CITEȘTE ȘI FOTO Auchan a deschis primul magazin într-o benzinărie Petrom

Interdicția de călătorie impusă șefilor de la CEFC este o nouă măsură adoptată de autoritățile chineze în dorința de a controla activitatea companiilor care au încheiat tranzacții mari finanțate pe datorie și care, în prezent, au un nivel ridicat al datoriilor. În luna februarie, Guvernul chinez a preluat controlul la grupul de asigurări Anbang Insurance Group Co Ltd, iar președintele companiei a fost pus sub acuzare.

În 2017, CEFC a primit acordul din partea Consiliului Suprem de Apărare a Țării și confirmarea Consiliului Concurenței pentru finalizarea tranzacției de preluare a pachetului majoritar de acțiuni al KMG International.

Finalizarea tranzacției prin care CEFC China Energy va prelua un pachet de 51% din acțiunile companiei petroliere române KMG International NV a fost amânată pentru sfârșitul lunii iunie, a informat luna trecută grupul petrolier kazah KazMunayGas (KMG).

Deținută integral de compania petrolieră KazMunayGas din Kazahstan, KazMunayGas International este prezent în 11 țări și deține rafinăriile Petromidia Navodari (cea mai mare unitate de profil din România) și Vega Ploiești (cea mai veche rafinărie în funcțiune), dar și rețele de distribuție de carburanți (Rompetrol) în România, Bulgaria, Moldova, Georgia, Franța și Spania.

viewscnt
Afla mai multe despre
cefc
interzis
china
rompetrol