TABEL România, cea mai mare scumpire a benzinei din Uniunea Europeană

TABEL România, cea mai mare scumpire a benzinei din Uniunea Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2022

Prețul mediu ponderat al benzinei CO95 la pompă din România a crescut cu 5,5% în 17 ianuarie față de 20 decembrie – cea mai mare scumpire din toate țările UE, până la 1,285 / euro pe litru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Iar trendul se păstrează: scumpirea benzinei din România este printre cele mai mari și față de 03 ianuarie: a înregistrat a treia cea mai mare din UE: +2,5% , potrivit celor mai recente date publicate de Directoratul general pentru Energie al Comisiei Europene, DG Energy.

ULTIMA ORĂ Guvernul a aprobat plafonări de preț și compensări mai generoase la energie și gaze, dar nu și aplicarea retroactivă a noilor limite de consum compensate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul a aprobat plafonări de preț și compensări mai generoase la energie și gaze, dar nu și aplicarea retroactivă a noilor limite de consum compensate

Motorina s-a scumpit cu 5% față de față de 20 decembrie, a 7-a cea mai mare creștere, până la 1,276 euro / litru, și cu 2,9% față de 3 ianuarie – a patra cea mai mare creștere, arată Curs de Guvernare.

Scumpirea benzinei din România este a treia cea mai mare și pe ultima săptămâmă analizată (17 / 10 ianuarie, +1,5%). La motorină, scumpirea pe această săptămână de 1,6% este egală cu media europeană.

Cele mai mari creșteri de preț la benzină de la începutul anului le-au înregistrat Franța (4,8%, până la 1,706 euro/litru) și Ungaria (3,5% / 1,338 euro /litru).

Cele mai mari creșteri de preț la motorină de la începutul anului le-au înregistrat Franța (+5,5%, până la 1,621 euro/litru),  Slovenia (5,1% / 1,436 euro/litru) și Ungaria (4,2% / 1,340 euro/litru).

Toate creșterile din România față de diferite date de referință sunt mult mai mari decât mediile europene, cu excepția avansului prețului motorinei față de 10 ianuarie și față de 3 ianuarie.

TABEL România, cea mai mare scumpire a benzinei din Uniunea Europeană

viewscnt
Afla mai multe despre
benzina
pret