Termocentrala Mintia își oprește din nou activitatea pentru aproximativ o săptămână, din lipsă de cărbune

Termocentrala Mintia își oprește din nou activitatea pentru aproximativ o săptămână, din lipsă de cărbune
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2021

Termocentrala Mintia își va opri activitatea timp de aproximativ o săptămână din lipsă de cărbune. Circa 4.000 de apartamente din Deva, școli și instituții publice vor rămâne fără încălzire și apă caldă în această perioadă.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

”Maine oprim din nou termocentrala la zero din lipsa de cărbune. În Constanța avem pe stoc 50.000 tone, dar guvernul nu vrea sa tina școlile deschise și locuințele încălzite la Deva”, a anunțat Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea din Hunedoara.

CITEȘTE ȘI Hidroelectrica, Electrica Furnizare, E.ON Energie România, Enel Energie și Enel Energie Muntenia, amendate cu 2 milioane lei de ANRE

În urma acestei decizii peste 4.000 de apartamente din Deva, unități de învățământ și instituții publice, nu vor mai avea apă caldă și căldură, scrie News.ro.

Inspectorul Școlar al Județului Hunedoara a fost informat că nu se mai furnizează agent termic pentru școlile din Deva, astfel că de luni, elevii vor face din nou cursuri online.

Este pentru a patra oară, în ultimele șase luni, când Termocentrala Mintia s-a oprit din cauză că nu mai are stocuri de cărbune.

Romgaz se gândește să cumpere distribuitorul de gaze din Mehedinți, care operează rețeaua din municipiul de baștină al ministrului PNL al Energiei. Ministrul Virgil Popescu, dat în judecată anterior, un proces finalizat pe cale amiabilă CITEȘTE ȘI Romgaz se gândește să cumpere distribuitorul de gaze din Mehedinți, care operează rețeaua din municipiul de baștină al ministrului PNL al Energiei. Ministrul Virgil Popescu, dat în judecată anterior, un proces finalizat pe cale amiabilă

Termocentrala Mintia asigură și agentul termic pentru instituțiile publice și pentru circa 4.000 de apartamente din municipiul Deva. Aceasta face parte din Complexul Energetic Hunedoara și numără circa 700 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
termocentrala mintia
carbune