Tradeville: Prețul petrolului ar putea reveni la 60 de dolari pe baril în 2017

Tradeville: Prețul petrolului ar putea reveni la 60 de dolari pe baril în 2017
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2016

Prețul petrolului Brent ar putea reveni anul viitor la 55-60 dolari pe baril, față de 52 dolari în prezent, ceea ce ar contribui la dezvoltarea sectorului energetic, dar și la majorarea inflației, iar pentru revigoarea Bursei de Valori București (BVB) ar fi nevoie de înfiunțarea unei bănci de investiții și de simplificarea reglementărilor, a declarat vineri, pentru News.ro, directorul general adjunct în cadrul casei de brokeraj Tradeville, Ovidiu Dumitrescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul petrolului la nivel mondial a trecut rareori de bariera celor 50 de dolari pe baril din luna decembrie a anului trecut până acum, când a crescut la valoarea de 52 de dolari, în cazul țițeiului Brent, de referință pe piața din Londra.

Evoluția a obligat multe companii din energie să înghețe marile proiecte de investiții și să-și eficientizeze activitatea pentru a putea supraviețui.

Un preț de 50-60 dolari pe baril asigură doar supraviețuirea industriei, cu condiția optimizării drastice a costurilor de operare, a explicat, recent, pentru News.ro, președintele Asociației Române a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA), Artur Stratan.

În schimb, un nivel de peste 60 dolari/baril ar permite reluarea investițiilor în cazul marilor proiecte.

În 2017  s-ar putea înregistra o revenire solidă a prețului către pragul de 60 de dolari pe baril, consideră Ovidiu Dumitrescu.

”Există șansele unei reveniri către cotații de 55-60 dolari pe baril pentru petrolul Brent, ceea ce ar impulsiona atât dezvoltarea în sectorul energetic, cât și creșterea prețurilor de consum”, a declarat Dumitrescu.

Creditorii RADET se pot înscrie la masa credală până pe 18 noiembrie. Tabelul preliminar al datoriilor Regiei – pe 8 decembrie CITEȘTE ȘI Creditorii RADET se pot înscrie la masa credală până pe 18 noiembrie. Tabelul preliminar al datoriilor Regiei – pe 8 decembrie

Prețurile de consum au înregistrat o stagnare din 2015 încoace în România, rata anuală a inflației fiind+ în august de -0,2%, potrivit datelor publicate recent de Institutul Național de Statistică (INS). Î

n perioada 1 septembrie 2015 - 31 august 2016, prețurile alimentelor au crescut cu 1,96%, mărfurile nealimentare s-au ieftinit cu 1,4%, iar serviciile cu 1%.

Bursa de Valori București (BVB) a crescut mult sub potențialul economiei în acest an, din cauza lichidității scăzute și a prezenței slabe a sectorului privat, potrivit lui Dumitrescu.

Economia românească a crescut în al doilea trimestru din 2016 cu 6% față de aceeași perioadă a anului trecut, arată statisticile oficiale.

Rata de creștere este cea mai înaltă înregistrată din 2008 încoace.

Dumitrescu consideră că prima și cea mai importantă măsură pentru revigorarea bursei ar fi existența unei bănci de investiții dedicată listării companiilor românești pe BVB. În plus, ar trebui simplificat cadrul de reglementare al pieței.

”Ar fi de mare ajutor și măsuri de simplificare a cadrului de reglementare în privința pieței, inclusiv la nivel fiscal, avantaje fiscale pentru companiile locale listate, uniformizarea cerințelor de transparență pentru companii listate și nelistate de o anumită anvergură ce activează în Romania și reînființarea pieței de produse derivate, inclusiv cu o contraparte centrală puternică”, a afirmat Dumitrescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
tradeville
petrol