Transelectrica anunță o investigație după o pană de curent în București care a durat 1 oră

Transelectrica anunță o investigație după o pană de curent în București care a durat 1 oră
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2020

Operatorul sistemului energetic național, Transelectrica, anunță că a declanșat o investigație, după ce Bucureștiul a fost afectat de o pană de curent care a durat circa 1 oră.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News
Huawei, compania cu cele mai multe patente în 5G, susține 2.200 de joburi în România și aduce o valoare adaugată în economie de peste 200 mil. euro pe an CITEȘTE ȘI Huawei, compania cu cele mai multe patente în 5G, susține 2.200 de joburi în România și aduce o valoare adaugată în economie de peste 200 mil. euro pe an

"Astãzi, 7 august 2020, la ora 12.47, în Stația 400//110/20 kV Domnești, s-a produs o avarie care a condus la întreruperea alimentãrii cu energie electricã a unei zone din Municipiul București. Incidentul s-a produs în timpul realizãrii unor manevre în cadrul lucrãrilor de retehnologizare", se arată într-un comunicat al Transelectrica.

Potrivit sursei citate, compania a declanșat o investigație pentru stabilirea exactã a cauzelor și a condițiilor în care s-a produs incidentul.

Cele mai confortabile scaune și fotolii din lume, de la Stressless, la SensoDays în Showroom CITEȘTE ȘI Cele mai confortabile scaune și fotolii din lume, de la Stressless, la SensoDays în Showroom

"Manevrele de realimentare au început imediat dupã producerea incidentului și au fost finalizate cu succes în aproximativ 60 de minute. Menționãm faptul cã Stația Domnești este în plin proces de retehnologizare și suntem convinși cã prin investiția realizatã riscul producerii unor astfel de incidente va scãdea semnificativ. Ne cerem scuze tuturor consumatorilor afectați", se mai afirmă în comunicat.

Mai multe zone din Capitală, preponderent din Sectoarele 6 și 5, au fost afectate vineri de o pană de curent. Între cartierele afectate sunt: Drumul Taberei, Gara de Nord, Militari, Piața Victoriei dar și zona Chiajna.

Reprezentanții operatorului de distribuție E-Distribuție Muntenia, din grupul Enel, au spus că problema ține de instalațiile operatorului de transport.

Nevoia de distanțare fizică în pandemie aduce în Deltă familii cu copii și corporatiști, alături de nostalgici de Vama Veche și studenți care caută destinații \ CITEȘTE ȘI Nevoia de distanțare fizică în pandemie aduce în Deltă familii cu copii și corporatiști, alături de nostalgici de Vama Veche și studenți care caută destinații "cool"

Un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice în jurul orei 13.00, nu în instalațiile E-Distribuție Muntenia, a cauzat astăzi o întrerupere în alimentarea cu energie electrică a stațiilor adiacente, care alimentează zona de vest și centrală a municipiului București și zone limitrofe din județele Ilfov și Giurgiu. În prezent, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru cea mai mare parte a consumatorilor. Regretăm disconfortul produs clienților”, au declarat cei de la E-Distribuție Muntenia.

După cum a relatat Profit.ro, într-un document de anul trecut al Transelectrica se arăta că rezolvarea problemelor de alimentare cu energie electrică ale regiunii metropolitane a Capitalei, care include și județul Ilfov și care formează cea mai concentrată zonă de consum de electricitate a țării, prognozat să crească progresiv și în anii următori, ar putea dura și 10 ani, din cauza dificultății obținerii terenurilor necesare derulării lucrărilor de întărire a rețelei electrice de transport.

Printre soluțiile pe termen mediu și lung avute în vedere de Transelectrica se numără realizarea unor stații de 400kV sau 220kV de injecție în RED în centrele de greutate ale consumului, corelate cu rețeaua de distribuție, și închiderea inelului de 400kV al Municipiului București, pe zona de est, prin realizarea unei linii electrice de 400 kV de la stația electrică de transport București Sud la stația electrică Domnești, inclusiv cu realizarea unei stații noi de transport în zona de nord-est a Municipiului București, într-una dintre locațiile Otopeni, Tunari, sau Voluntari.

viewscnt
Afla mai multe despre
pana de curent bucuresti
intrerupere alimentare energie
avarie transelectrica