Transgaz a obținut dreptul de începere a lucrărilor la prima fază a proiectului BRUA. Prin ce județe va trece conducta

Transgaz a obținut dreptul de începere a lucrărilor la prima fază a proiectului BRUA. Prin ce județe va trece conducta
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2018

Transportatorul național de gaze Transgaz Mediaș a anunțat miercuri că a obținut dreptul de începere a lucrărilor la prima fază a proiectului BRUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsura vizează dezvoltarea pe teritoriul României a sistemului național de transport a gazului pe coridorul de transport Bulgaria – România – Ungaria – Austria – gazoduct Podișor – Horia GMS și trei noi stații de comprimare (Jupa, Bibești și Podișor).

”Conductă de transport gaze naturale Podișor – Recaș în lungime de 479 km, stație de comprimare gaze Podișor, stație de comprimare gaze Bibești, stație de comprimare gaze Jupa, organizări de șantier și depozite de material tubular”, se arată în comunicat.

Decizia exhaustivă reprezintă decizia sau ansamblul deciziilor luate de autorități ale statelor membre, cu excepția instanțelor judecătorești, care stabilește dacă unui inițiator de proiect i se acordă sau nu autorizarea pentru realizarea proiectului.

Factura de gaze a consumatorilor casnici nu va fi afectată de divizarea sau fuzionarea furnizorilor CITEȘTE ȘI Factura de gaze a consumatorilor casnici nu va fi afectată de divizarea sau fuzionarea furnizorilor

”Având în vedere finalizarea conformă și completă a procesului de autorizare necesar pentru realizarea proiectului de interes comun, a procesului de consultare și participare a publicului precum și emiterea deciziei exhaustive, Transgaz în calitate de inițiator al proiectului BRUA a obținut astfel dreptul de începere efectivă a lucrărilor de construire a gazoductului, care conform calendarului estimativ de dezvoltare a proiectului BRUA are ca termen de finalizare a fazei I, sfârșitul anului 2019”, se arată în comunicat.

Traseul conductei urmează direcția generală de la sud-est spre Vest, traversând județele Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Olt, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraș-Severin și Timiș.

”De-a lungul traseului conductei se vor amplasa 38 de stații de robinete de secționare, din care 33 pe firul conductei și 5 în incinta stațiilor de comprimare gaz, precum și 18 stații de protecție catodică. Realizarea unui nou coridor european de transport al gazelor naturale, care va conecta Bulgaria cu Austria prin România și Ungaria (BRUA), va spori securitatea aprovizionării cu gaze a țărilor europene și va reduce dependența energetică la nivel european și regional, permițând astfel diversificarea rutelor de aprovizionare cu gaze naturale”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz
brua