VIDEO ULTIMA ORĂ: Trump nu a cedat: a semnat creșterea cu 25% a taxelor pe importurile de oțel și cu 10% a celor pentru importurile de aluminiu: Dacă vreți să evitați tarifele, instalați-vă fabrica de oțel în America!

VIDEO ULTIMA ORĂ: Trump nu a cedat: a semnat creșterea cu 25% a taxelor pe importurile de oțel și cu 10% a celor pentru importurile de aluminiu: Dacă vreți să evitați tarifele, instalați-vă fabrica de oțel în America!
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 8 mar 2018

Președintele SUA Donald Trump a anunțat joi creșterea cu 25% a taxelor pe importurile de oțel și cu 10% a celor pentru importurile de aluminiu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Dacă vreți să evitați aceste tarife, instalați-vă fabrica de oțel în America și veți beneficia și de reduceri de taxe', a declarat Trump, arată Reuters.

Taxele vor intra în vigoare în termen de 15 zile.

Trump a precizat că, pentru moment, Canada și Mexicul vor fi exceptate de la această măsură.  O decizie pe termen mediu privind cele două țări vecine SUA va depinde în special de rezultatul negocierilor în curs asupra Acordului de liber-schimb nord-american (NAFTA).

De o analiză specială va beneficia și Australia.

Mueller anchetează o întâlnire în Seychelles vizând stabilirea unui canal secret între administrația Trump și Kremlin CITEȘTE ȘI Mueller anchetează o întâlnire în Seychelles vizând stabilirea unui canal secret între administrația Trump și Kremlin

De asemenea, va exista și posibilitatea unor măsuri alternative pentru alte state. Potrivit unui oficial al executivului american, toate țările vizate vor putea începe discuții cu Statele Unite pentru a negocia, la rândul lor, o eventuală exceptare.

Anterior, reprezentanții sectorului american al aluminiului l-au avertizat pe președintele SUA asupra efectelor negative pe care le-ar putea avea impunerea de taxe vamale generalizate pentru importurile de aluminiu și i-au propus acestuia să modifice planul.

"Ne temem că taxele propuse pot face mai mult rău decât bine", a avertizat, într-o scrisoare adresată lui Trump, Aluminum Association, o organizație ce reprezintă 114 companii din sector.

INS a confirmat creșterea economică de 7% a României anul trecut CITEȘTE ȘI INS a confirmat creșterea economică de 7% a României anul trecut

Scrisoarea semnalează, concret, că planul anunțat de Trump poate mai mult să dăuneze decât să ajute majoritatea angajaților din industria de aluminiu din țară.

În sectorul siderurgic american lucrează aproximativ 140.000 de angajați, potrivit datelor Institutului American al Fierului și Oțelului, în timp ce producătorii consumatori de oțel au circa 6,5 milioane de muncitori.

La acest moment, investitorii se pregătesc pentru posibilitatea declanșării unui război comercial. Este probabil ca aceste tarife să conducă la creșterea prețurilor ambelor metale pe piața americană, luând în considerare toți producătorii care au nevoie de acestea ca materii prime.

Uniunea Europeană a avertizat la rândul ei că se pregătește să impună tarife pentru bourbon, motocicletele Harley-Davidson și blugii Levi's, ca reacție la taxele vamale anunțate de președintele Trump pentru importurile de oțel și aluminiu.

Alexander Winterstein, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat că cele 28 de state membre trebuie să răspundă cu tarife ca un singur bloc comercial.

De partea cealaltă, Trump avertizează că ar putea impune taxe vamale importurilor auto dacă UE va reacționa la tarifele pentru oțel și aluminiu.

"Când o țară (SUA) pierde miliarde de dolari în relația cu aproape orice țară parteneră din punct de vedere comercial, războaiele comerciale sunt bune și ușor de câștigat", a fost răspunsul lui Trump.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
aluminiu
taxe