Turbinele eoliene și panourile solare au produs 10% din electricitate pe plan global

Turbinele eoliene și panourile solare au produs 10% din electricitate pe plan global
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2020

Turbinele eoliene și panourile solare au produs în primul semestru din 2020 un nivel record de 10% din electricitate pe plan global, în urma declinului centralelor pe cărbune, dar sunt necesare schimbări mai profunde pentru îndeplinirea țintelor stabilite conform Acordului de Paris privind schimbările climatice, din 2015, se arată într-un studiu al companiei de consultanță în probleme climatice Ember, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Generarea electricității din surse regenerabile (energie eoliană și energie solară) a crescut cu 14% în primele șase luni din acest an, față de perioada similară din 2019, în timp ce producția de la centralele pe cărbune a scăzut cu 8,3%, conform raportului Ember citat de Agerpres.

Scădere dramatică a numărului de nașteri. Cel mai mic număr de nou-născuți din ultimii 7 ani CITEȘTE ȘI Scădere dramatică a numărului de nașteri. Cel mai mic număr de nou-născuți din ultimii 7 ani

În ansamblu, cererea de electricitate a scăzut cu 3% în primul semestru din 2020, din cauza măsurilor de introduse introduse pe plan global pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19). Cu toate acestea, centralele pe cărbune încă produceau 33% din electricitatea globală, în primele șase luni din acest an, susțin analiștii Ember.

Cea mai mare contribuție din generarea electricității din surse regenerabile (energie eoliană și energie solară) au avut-o în prima jumătate a anului Europa și Marea Britanie, de 21% și, respectiv, 33%, în timp ce contribuțiile Chinei și SUA s-au situat la 10% și, respectiv, 12%. Generarea electricității de la centralele pe cărbune a scăzut în SUA și Europa cu 31% și, respectiv, 32%, dar în China cu doar 2%, se arată în raport.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
eoliene