Un oraș din Transilvania își va asigura aproape tot necesarul de energie electrică cu ajutorul unui parc fotovoltatic

Un oraș din Transilvania își va asigura aproape tot necesarul de energie electrică cu ajutorul unui parc fotovoltatic
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2023

Un oraș din Transilvania își va alimenta cea mai mare parte a instituțiilor publice cu energie electrică ce va proveni de la un parc fotovoltaic. Investiția se ridică la peste 4,7 milioane de lei

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe un teren de 3,4 hectare vor fi amplasate peste 1.500 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate instalată de 880 kW. Investiția se ridică la peste 4,7 milioane de lei, scrie Adevarul.

Primăria Blaj a lansat o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul „Crearea unei facilități de producție energie electrică din SER pentru consumul propriu al UAT Blaj”.

DOCUMENT ANAF a inițiat un proiect de ordin privind persoanele fizice cu averi mari. Fiscul va trimite notificări bogaților României CITEȘTE ȘI DOCUMENT ANAF a inițiat un proiect de ordin privind persoanele fizice cu averi mari. Fiscul va trimite notificări bogaților României

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 4.773.537,56 de lei, fără TVA. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Obiectivul investiției este realizarea și punerea în funcțiune a unei instalații noi de producere a energiei electrice din surse solare (centrală bazată pe panouri fotovoltaice). Noua centrală fotovoltaică va asigura circa 80% din necesarul de energie electrică al municipiului Blaj, respectiv iluminat public, școli și clădiri publice.

Terenul pe care urmează să fie realizată noua centrală electrică fotovoltaică se află la ieșirea din municipiu spre Mediaș. Terenul are o suprafață totală de 34.500 mp, din care suprafața utilă pentru sistemul fotovoltaic va fi de 14.500 mp.

Centrala fotovoltaică va avea o putere electrică instalată de 995,8 kWp în curent continuu, la nivelul panourilor fotovoltaice și de 880 KW în curent alternativ, la nivelul invertoarelor.

Centrala va fi formată dintr-un număr de 1.532 de panouri fotovoltaice. Cu acest număr de panouri, se va acoperi suprafața terenului disponibil aparținând Primăriei Blaj. Întreaga energie electrică regenerabilă produsă va fi utilizată exclusiv pentru consum propriu.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie electrică
parc fotovoltatic