VIDEO&DOCUMENT Cel mai mare producător de hidrocarburi din România pregătește "robotizarea" forajului de sonde onshore

VIDEO&DOCUMENT Cel mai mare producător de hidrocarburi din România pregătește "robotizarea" forajului de sonde onshore
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 18 mai 2021

OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din România, controlat de grupul austriac de stat omonim, ia în calcul contractarea de servicii de foraj de sonde onshore în țară cu ajutorul unei instalații de profil complet automatizate, care să nu necesite personal uman pe platformă pentru activitățile curente, cu scopul reducerii costurilor și al creșterii eficienței și siguranței operaționale. Compania a lansat în acest scop o procedură preliminară de consultare a pieței, pentru a evalua condițiile tehnice și economice de implementare a unui astfel de posibil proiect, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În funcție de rezultate, consultarea ar putea fi urmată de organizarea unei licitații pentru atribuirea unui acord-cadru pe termen lung.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Astfel, producătorul de hidrocarburi se interesează de o instalație de foraj modulară/compactă, al cărei echipament de bază să fie montat pe trailere care să respecte restricțiile rutiere din UE și să nu necesite vehicule de mare tonaj speciale pentru a fi transportate.

VIDEO&DOCUMENT Cel mai mare producător de hidrocarburi din România pregătește

ULTIMA ORĂ eMAG, amendă substanțială în Ungaria în urma unei anchete, pentru promoții de reduceri și prețuri considerate înșelătoare CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ eMAG, amendă substanțială în Ungaria în urma unei anchete, pentru promoții de reduceri și prețuri considerate înșelătoare

Instalația avută în vedere de companie va trebui să permită monitorizarea continuă de la distanță a parametrilor de foraj, integrarea cu infrastructura software a OMV Petrom, securizarea și protejarea informațiilor clasificate în conformitate cu exigențele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), utilizarea unui efectiv minim de personal, însă cu respectarea integrală a normelor în vigoare privind sănătatea, siguranța și securitatea muncii și a celor de mediu, precum și integrarea ulterioară cu alte servicii la sondă.

"La final de 2020, aproximativ 75% din portofoliul sondelor noastre active și 70% din instalațiile de producție erau automatizate și modernizate. Obiectivul nostru este de a atinge un nivel de automatizare de 95% pentru sonde și de 90% pentru instalații până în 2025, îndreptându-ne astfel către sisteme automate de producție care permit controlul de la distanță, transformarea digitală a afacerii cu ajutorul sistemelor digitalizate, al tehnologiilor operațiilor și informației, integrare și forță de muncă cu aptitudini digitale", se afirmă în raportul anual pe 2020 al OMV Petrom.

Bolt lansează serviciile de ride-hailing într-un nou oraș din România CITEȘTE ȘI Bolt lansează serviciile de ride-hailing într-un nou oraș din România

Potrivit situațiilor financiare pe anul trecut, efectivul mediu de angajați al grupului OMV Petrom s-a redus cu peste 7% (929 de persoane), de la 12.720 în 2019 la 11.791 în 2020.

OMV Petrom estimează că-și va reduce în 2021 cu 9% producția de hidrocarburi, în special pe cea de gaze (-14%), și că-și va micșora implicit și volumul de gaze vândut, evoluție compensată de o majorare a celui de electricitate. Cu toate acestea, compania prognozează o creștere a profitului net cu 32%, de la 1,38 miliarde lei în 2020 la 1,82 miliarde de lei în 2021, pariind cel mai probabil pe revenirea vânzărilor de carburanți și pe majorări de prețuri la energia electrică.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom foraj sonde onshore
omv petrom reducere costuri
omv petrom reducere personal
omv petrom automatizare productie