VIDEO Statele ex-comuniste NATO vor extinderea sistemului de conducte de carburanți al Alianței

VIDEO Statele ex-comuniste NATO vor extinderea sistemului de conducte de carburanți al Alianței

Sursă foto: https://www.nato.int/

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 6 iun 2023

Statele foste comuniste din NATO, reunite la Bratislava în așa-numitul ″Format București 9″, au cerut întărirea posturii de apărare a Alianței Nord-Atlantice pe flancul estic, în condițiile războiului de agresiune purtat de Rusia în Ucraina, inclusiv prin extinderea sistemului de conducte de aprovizionare cu carburanți al NATO.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

″Ne așteptăm ca Summitul de la Vilnius să întărească și mai mult postura de apărare a NATO pe Flancul Estic, pentru a descuraja și a respinge orice oportunitate de agresiune. În special, incluzând avansarea Apărării Înaintate cu forțe robuste pe teren, multi-domeniu și gata de luptă, inclusiv brigăzi în domeniul terestru, acolo unde este necesar, prepoziționarea echipamentelor și stocurilor, întăriri disponibile rapid, comandă și control și structuri de forță adecvate scopului și îmbunătățirea sau extinderea infrastructurii relevante, inclusiv extinderea sistemului de conducte al NATO (NATO Pipeline System)″, se arată în declarația de după reuniunea de la Bratislava, dată publicității de Administrația Prezidențială de la București.

GALERIE FOTO Regele Charles, primit cu aplauze în satul Viscri, în ultima zi a vizitei sale în România. Ce cadouri a primit de la localnici CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Regele Charles, primit cu aplauze în satul Viscri, în ultima zi a vizitei sale în România. Ce cadouri a primit de la localnici

La întâlnire au participat liderii din Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Republica Slovacă și Ungaria.

Sistemul de conducte al NATO a fost creat în perioada războiului rece, pentru aprovizionarea cu carburanți a forțelor Alianței. Are circa 10.000 de kilometri lungime, trece prin 12 țări membre, este compus din 10 subsisteme distincte de depozitare și distribuție de combustibili și lubrifianți și dispune de o capacitate de stocare totală de 4,1 milioane metri cubi.

ULTIMA ORĂ Listarea Hidroelectrica la Bursă este așteptată în iulie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Listarea Hidroelectrica la Bursă este așteptată în iulie

Infrastructura constă în sisteme naționale de conducte (din Islanda, Grecia, Italia, Norvegia, Portugalia și Turcia), precum și în 2 sisteme multinaționale (cel nordic, ce include Danemarca și Germania, și cel central-european, cel mai mare, compus din Belgia, Franța, Germania, Luxemburg și Olanda).

″Pentru sprijinirea noilor misiuni ale Alianței, s-a mutat accentul de pe infrastructuri statice de conducte pe facilități care pot fi desfășurate rapid în sprijinul activităților expediționare ale NATO. În acest scop, NATO a dezvoltat un concept modular, care presupune că întreg necesarul de carburanți poate fi satisfăcut printr-o combinație de 16 module discrete, dar compatibile, care pot primi, stoca și distribui combustibili în orice teatru de operații. Conceptul permite de asemenea atât NATO, cât și țărilor partenere să își combine capabilitățile pentru a furniza o soluție multinațională de satisfacere a oricărei nevoi de carburanți″, se arată în prezentarea oficială a sistemului.

viewscnt
Afla mai multe despre
nato aprovizionare carburanți
avioane de luptă aprovizionare carburanți
sistem conducte carburanți nato
război rusia ucraina
întărire flanc estic nato