Videoconferința Profit.ro Oil&Gas - Mark Beacom (BSOG): Vom începe producția în primul trimestru al anului viitor

Videoconferința Profit.ro Oil&Gas - Mark Beacom (BSOG): Vom începe producția în primul trimestru al anului viitor
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 19 oct 2021

Compania petrolieră Black Sea Oil&Gas (BSOG), controlată de grupul american de asset management Carlyle, singurul concesionar de perimetre de gaze naturale din Marea Neagră care a luat până în prezent decizia finală de a investi în offshore-ul românesc, va începe producția în Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD) în primul trimestru al anului viitor, a anunțat Mark Beacom, CEO BSOG, în cadrul videoconferinței Profit.ro Oil&Gas - Unde sunt gazele din Marea Neagră când avem mai mare nevoie?

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Videoconferința a fost organizată împreună cu împreună cu Black Sea Oil&Gas, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), OMV Petrom, Romgaz și Transgaz, fiind transmisă în direct și la televiziunea de business PROFIT NEWS TV

“În ultimul an reușit să avansăm destul de mult, în pofida restricțiilor Covid. În prezent, proiectul este realizat în proporție de 80%. Tehnic vorbind, declanșăm operațiunile în noiembrie și vom începe producția în primul trimestru al anului viitor”, a precizat Mark Beacom.

La începutul lunii septembrie, BSOG anunțase că nu va declanșa producția offshore în acest an și preferă să nu avanseze o nouă dată.

BSOG, împreună cu partenerii Petro Ventures și Gas Plus, care dețin concesiunea perimetrului offshore de gaze naturale Midia, au solicitat recent Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM) prelungirea acordului de concesiune încheiat cu statul român, cu 15 ani, perioada maximă permisă de legislația în vigoare.

“Este mai degrabă o chestiune administrativă, nu una legală. Să ne asigurăm de faptul că vom putea produce în condiții stabile”, a explicat CEO-ul BSOG.ste

Anterior, în mai, BSOG a încheiat un memorandum de înțelegere cu rușii de la Lukoil cu privire la efectuarea de lucrări în vederea conectării zăcământului de gaze descoperit de ruși pe perimetrul offshore Trident, concesiune deținută de ei în parteneriat cu Romgaz, la instalațiile de explorare și producție ale proiectului de dezvoltare Midia al BSOG.

Pentru a putea finanța Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD) BSOG a vândut în avans, la finalul anului 2018, 50% din viitoarea producție din zăcămintele Ana și Doina pe 10 ani (0,5 miliarde mc/an) către Engie. Contractul a fost semnat prin intermediul filialei ENGIE Energy Management România S.R.L.

viewscnt
Afla mai multe despre
bsog
începere
producție
midia
offshore
marea neagră