Virgil Popescu: Statul trebuie să fie acționar majoritar în toate companiile de interes strategic național! Și așa va fi!

Virgil Popescu: Statul trebuie să fie acționar majoritar în toate companiile de interes strategic național! Și așa va fi!
scris 16 ian 2021

Statul trebuie să fie acționar majoritar în toate societățile și companiile de interes strategic național, iar listarea unor pachete minoritare de acțiuni pe bursă nu înseamnă privatizare, ci șansa de modernizare și de a face investiții, susține ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Ca în povestea cu Petrică și Lupul, pe diverse voci, aud că se strigă "Ne vând țara". Asta după ce premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul vrea să abroge Legea 173/2020 care a reglementat interdicția, pentru o perioadă de 2 ani, de înstrăinare a acțiunilor deținute de stat la companiile și societățile naționale, la bănci și la orice altă societate la care statul are calitatea de acționar. Un demers legislativ pe care îl susțin și am mai anunțat asta. Însă, nu privatizăm nimic! Așa cum am spus și în cadrul ultimelor audieri, nu privatizăm nimic! Statul trebuie să fie acționar majoritar în toate societățile și companiile de interes strategic național! Și așa va fi!", a scris vineri seara ministrul Energiei, pe pagina sa de Facebook.

Valul de frig provoacă haos în sistemul energetic mondial CITEȘTE ȘI Valul de frig provoacă haos în sistemul energetic mondial

El a transmis că listarea unor pachete minoritare de acțiuni pe bursă nu înseamnă privatizare, "ci șansa de modernizare, de a face investiții, de care, evident, va beneficia fiecare român". "P.S. În continuare cred că nu este bine să ne folosim de manipulare și de temerile ascunse ale unor oameni, doar că să obținem un interes electoral efemer", a mai scris Popescu, potrivit Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
virgil popescu
sistem energetic