Eugen Saulea, fondatorul ESSA Group, investește într-un nou domeniu, cu un antreprenor ceh

Eugen Saulea, fondatorul ESSA Group, investește într-un nou domeniu, cu un antreprenor ceh

Eugen Saulea

Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2022

Antreprenorul român Eugen Saulea, fondatorul ESSA Group, investește într-un nou domeniu – inventarierea digitală – și lansează compania Dantem, pe care o va dezvolta împreună cu omul de afaceri ceh Petr Adámek.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Prima fază a entității nou create înseamnă o investiție de aproximativ 100.000 de euro, iar estimarea celor doi parteneri privind cifra de afaceri din primul an de activitate se apropie de 5 milioane de euro.

Toate firmele din domeniul agroalimentar - obligate să încheie contracte și să publice plan de prevenire a risipei alimentare CITEȘTE ȘI Toate firmele din domeniul agroalimentar - obligate să încheie contracte și să publice plan de prevenire a risipei alimentare

”Vrem să customizăm serviciile pentru piața autohtonă. Inventarierea patrimoniului este obligatorie în România și, de regulă, se face la sfârșitul exercițiului financiar. Acest proces este unul prea puțin tehnologizat în plan local, numărarea manuală și etichetarea din pix fiind metodele cele mai des întâlnite”, declară Eugen Saulea, care deține astăzi cel mai mare jucător de pe piața serviciilor de trade marketing și vânzări din țară, ESSA Group, o afacere de 16,5 milioane de euro în 2021.

”Pentru a ne extinde într-o țară ca România, aveam nevoie de un partener puternic, cu experiență în deservirea marilor retaileri, iar Eugen este ideal pentru noi. Piața românească pare a fi extrem de dinamică și plină de viață, cu un potențial uriaș de creștere. În Cehia, externalizarea serviciilor de inventariere digitală este astăzi ceva obișnuit și noi, prin compania Dantem, acoperim cea mai mare parte din piață. Suntem nerăbdători să reproducem acest model de business și în România”, declară și Petr Adámek, cofondator Dantem, un business de 9,5 milioane de euro în 2020, prezent pe segmentul de inventariere digitală, cu filiale în mai multe țări din Europa.

În filiala Dantem din România, Eugen Saulea și Petr Adámek sunt parteneri egali: primul vine în acest business cu resursa umană și logistica deja existente în România, prin ESSA Group, iar al doilea cu echipamentele deja existente în Cehia și know-how-ul acumulat de-a lungul anilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
eugen saulea
essa group
petr adámek
dantem