Exonia își pregătește intrarea pe bursă

Exonia își pregătește intrarea pe bursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2023

Producătorul de ambalaje biodegradabile Exonia din Iași își pregătește intrarea pe bursă, cu un plasament privat la finalul lunii septembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La acest moment, Exonia este evaluată la circa 25 de milioane de euro, iar intrarea pe bursă ar urma să aibă loc până la sfârșitul anului sau cel târziu la începutul anului 2024, conform New Money.

„Intenționăm să ne listăm pe piața AeRO a Bursei de Valori București“, spune fondatorul Exonia, iberiu Stoian.

CONFIRMARE LPP deschide în România primul său centru extern de distribuție. După retragerea din Rusia, regiuni din vestul și sudul Europei au devenit vectorii de dezvoltare ai companiei CITEȘTE ȘI CONFIRMARE LPP deschide în România primul său centru extern de distribuție. După retragerea din Rusia, regiuni din vestul și sudul Europei au devenit vectorii de dezvoltare ai companiei

Pentru anul în curs, Exonia are la dispoziție un bu­get de investiții de 10 milioane de euro, din care 3,5 milioane de euro sunt destinate achiziției de companii, iar restul – pentru dotarea cu echipamente și extinderea spațiilor de producție. Antreprenorul spune că a început deja discuțiile cu trei companii din piață pe care intenționează să le cumpere, una dintre acestea fiind Barrier Vacuum Bags, tot din Iași, deținută de omul de afaceri Marius Veleșcu.

La finele anului trecut, compania a anunțat că negociază achiziționarea întregului pachet de acțiuni al unui alt producător de ambalaje din Iași, respectiv Barrier Vacuum Bags, valoarea tranzacției fiind estimată la peste 1,35 milioane de euro.

Duolingo a avut un an 2022 foarte bun CITEȘTE ȘI Duolingo a avut un an 2022 foarte bun

Discuțiile dintre cele două părți sunt în desfășurare, dar surse din piață susțin că valoarea tranzacției ar putea depăși suma de 1,35 milioane de euro.

Plastic & Paper Distribution SRL este o companie cu capital integral românesc și a fost fondată de omul de afaceri Marius Veleșcu. Această firmă este printre puținii producători din Europa Centrală și de Est care dețin capacități proprii de producție a ambalajelor speciale destinate ambalării în vid a produselor alimentare proaspete dar și a componentelor speciale utilizate în industria aeronautică și în automotive. Printre clienții Barrier Vacuum Bags se numără Airbus Elicopters Ghimbav, Smithfield Timișoara, Aerostar Bacău, Vel Pitar, Vodafone UPC și DB Foods

Totodată, conducerea companiei Exonia Iași a precizat că analizează mai multe oportunități de achiziții atât a unor producători români de ambalaje, cât și a unor distribuitori specializați pe această nișă, motivând că este "o companie bine capitalizată, cu o lichiditate și rezultate foarte bune".

"Vizăm acoperirea cât mai rapidă a unei cote de piață importante la nivel național, dar și diversificarea portofoliului nostru atât prin dezvoltarea de investiții în linii tehnologice noi, dar și prin fuziuni prin absorbție a altor companii care și-au demonstrat reziliența de-a lungul timpului", anunță compania ieșeană.

Grupul Exonia Iași a fost fondat în anii 2000 de Tiberiu Stoian, antreprenor cu investiții în industria ambalajelor, IT, turism și comerț în România și SUA.

Grupul este format din trei entități, respectiv Exonia Holding, producător de ambalaje din hârtie, Exonia Production, producător ambalaje plastice și Artis Design, integrator de soluții de digitalizare industrială.

Exonia Holding este evaluată la peste 25 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
exonia
barrier vacuum bags
ambalaje