Fabrica Bod din Brașov, singurul producător român de zahăr, în insolvență, a realizat o producție de 28.000 tone în acest sezon

Fabrica Bod din Brașov, singurul producător român de zahăr, în insolvență, a realizat o producție de 28.000 tone în acest sezon
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2017

Fabrica Bod din Brașov, singurul producător de zahăr din sfeclă cu capital românesc, în insolvență, a realizat o producție de 28.000 tone în acest sezon, între lunile septembrie-noiembrie, iar unitatea funcționează la capacitate maximă, neîntrerupt de 128 de ani, arată un comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

De asemenea, oficialii companiei spun că fabrica de zahăr este funcțională la capacitate maximă din punct de vedere operațional, scrie News.ro.

Aceștia informă totodată informațiile apărute în presă privind trimiterea salariaților în șomaj sunt false și spun că salariile celor 350 de angajați sunt plătite la zi, astfel că ”nu se pune problema trimiterii în șomaj a vreunui angajat al fabricii Bod”.

”Din punct de vedere al structurii acționariatului, schimbarea cea mai importantă constă în crearea unei noi entități juridice în care principalii acționari (aproape 50%) sunt fermierii din județele Brașov-Covasna. Decizia a fost determinată de faptul că foștii acționari sunt fie foarte în vârstă, fie o parte dintre ei au decedat”, se arată în comunicat.

Apple vrea să creeze aplicații comune pentru iPhone, iPad și computerele Mac, pentru a oferi utilizatorilor o experiență unică CITEȘTE ȘI Apple vrea să creeze aplicații comune pentru iPhone, iPad și computerele Mac, pentru a oferi utilizatorilor o experiență unică

În acest sezon, compania a produs deja peste 28.000 de tone de zahăr, dar procesul de producție nu s-a încheiat, având în vedere că încă există materie primă pe stoc.

”Totodată, vom continua livrarea către hypermarket-uri a singurului zahăr românesc de pe piață rafinat exclusiv din sfeclă de zahăr”, spune Cornelia Crevean, purtătorul de cuvânt al Fabricii de Zahăr Bod.

Fabrica de Zahăr Bod și-a dublat capacitatea de producție și s-a clasat printre primele 30 din Uniunea Europeană în ceea ce privește eficiența procesării sfeclei de zahăr, mai informează comunicatul.

Dintre cele 39 de fabrici de zahăr existente în România în 1989, mai funcționează doar patru, cea din Brașov fiind singura societate de acest tip cu capital integral românesc și având arondată cea mai mare arie de cultivare a sfeclei de zahăr.

Fabrica de Zahăr Bod susține cultivarea sfeclei de zahăr și în județele Sibiu și Alba, iar 30% dintre acționarii companiei sunt cultivatori de sfeclă.

În prezent, peste 780 de ferme mari și 1.200 de ferme mici sunt implicate în procesul agricol al culturii de sfeclă de zahăr, acestea furnizând materia primă necesară producției anuale. Conform evidențelor de la AJOFM Brașov, aceste ferme susțin circa 17.000 de angajați, datorită funcționării fabricii din Bod.

De altfel, sfecla de zahăr reprezintă una dinte principalele culturi agricole din județele Brașov, Covasna și Harghita. 80% din cultura agricolă a județelor Brasov si Covasna este de sfecla de zahăr și cartof.

viewscnt
Afla mai multe despre
fabrica bod
zahar