Armele împotriva COVID și a altor bacterii sunt lămpile cu ultraviolete! Tehnologia STERILE AIRE, dezvoltată de specialiști americani, este disponibilă acum și în România!

Armele împotriva COVID și a altor bacterii sunt lămpile cu ultraviolete! Tehnologia STERILE AIRE, dezvoltată de specialiști americani, este disponibilă acum și în România! Galerie foto

Dumitru Anca și Dr. Bob

Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 13 iul 2020

Italienii au învățat lecția COVID 19 care a îngenuncheat întreaga planetă. Procurorii investigheaza de câteva luni cazurile de mortalitate din spitale și azile  iar atenția lor a fost îndreptată spre sistemele de ventilație și aer condiționat care, se pare, au provocat răspândirea virusului cu  repeziciune. În mai toate spitalele, clinicile, laboratoarele și spațiile de îngrijire s-au montat acum instalații germicide cu ultraviolete UVGI (Ultra Violet Germicidal Iradiation). Și în România, câteva spitale au făcut deja acest pas! 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este vital ca aerul pe care îl respirăm să fie purificat și decontaminat atât în spitale cât și în spații de birouri, școli, supermarketuri și în casele noastre! Clujeanul Dumitru Anca a adus în România tehnologia STERIL AIRE pe care o vinde acum în toată Europa 

Cum a început totul? Americanul Dr. Robert Scheir este doctor în Microbiologie, absolvent UCLA specializat în boli infecțioase, specialist în domeniul biologiei spațiale, armament biologic, microbiologie alimentară și control calitativ farmaceutic. A studiat sindromul clădirilor bolnave după epidemia de "Boala Legionarului" din Philadelphia în anul 1976 cauzată de bacteria Legionella.

Dr. Bob, împreună cu inventatorul unei noi lampe UV-C care înlătură microbii din aparatele de aer condiționat, au schimbat în urmă cu câțiva ani perspectiva asupra unui mediu sănătos. Au ajuns la concluzia că vaporizatoarele din aparatele de aer condiționat și bateriile de răcire din centralele de tratare a aerului sunt sursele principale de răspândire a bacteriilor, virusurilor și a mucegaiului. 

Armele împotriva COVID și a altor bacterii sunt lămpile cu ultraviolete! Tehnologia STERILE AIRE, dezvoltată de specialiști americani, este disponibilă acum și în România!

Condensul din vaporizator unitățile de răcire permite mucegaiurilor să crească, acestea se dublează la aproximativ 4 ore și în 16 zile un singur spor de mucegai se divide în miliarde de particule care ajung prin fluxul de aer din spațiile închise - de la hale de producție, clădiri comerciale sau birouri, saloane de spital, laboratoare sau școli. Mai apoi îmbolnăvesc oamenii. Tot mai multi specialiști pun răspândirea COVID 19 în acest fel! Odată intrați în spații închise se produce un circuit periculos! Virusurile aduse de afară în clădiri sunt preluate de aparatele de aer condiționat și inevitabil, multiplicate, sunt purtate prin clădire de fluxul de aer...

Dumitru Anca vinde acum în toată Europa un echipament performant, emițătorul UVC și sursa de alimentare STERIL AIRE dezvoltat de americani. Soluția este simplă, prin montarea emițătoarelor UVC lângă vaporizatoare și bateriile de răcire! Razele ultraviolete distrug microbii acumulați în biofilmul sitemelor de răcire alterându-le ADN-ul, acestea se desprind de pe plăcuțele metalice și sunt spălate de condens. Emițătoarele Steril Aire de mare randament opresc răspândirea virusurilor, bacteriilor și a mucegaiurilor prin această barieră de radiație UVC germicidal. Absolut toate virusurile sunt oprite!

Zeci de companii, fabrici de prelucrare a alimentelor, clinici și laboratoare au instalat acestă tehnologie ca să își protejeze angajații și clienții în lupta COVID 19

STERILE AIRE a descoperit cauza calității reduse a aerului din interior, a găsit o soluție inovatoare și a creat un produs bazat pe știință pură și inginerie și nicio altă companie nu se poate mândri cu asta. Iar clujeanul Dumitru Anca are acum clienți care vin din toate domeniile - medical, horeca, IT, administrație și nu în ultimul rând, consumatorii casnici. Treptat, multe companii din România au deja aceste sisteme instalate. Cluj Arena a instalat deja aceste dispozitive iar toți cei care intră în incintă, spectatori, sportivi, artiști și angajați, sunt protejați!  

Sterile Aire la Cluj Arena

Sterile Aire la Cluj Arena



Această tehnologie este folosită cu succes acum și de mai multe fabrici de lactate din România. Întreg procesul de producție implică o atenție sporită aerului în toate spațiile dar și sănătatea angajaților. 

Gordon Prod Fabrica de Lactate

Gordon Prod Fabrica de Lactate



Spitalele, laboratoarele, clinicile și cabinetele medicale de la noi schimbă tot procedeul de purificare și decontaminare în lupta COVID 19. 

Clinica Stomatologică Hatdent Câmpia Turzii

Clinica Stomatologică Hatdent Câmpia Turzii



Bacteriile și virusurile sunt răspândite ușor de sistemele de ventilație, o demostreaza cercetătorii din America! Decontaminarea sistemelor de AC și a aerului cu lămpi ultraviolete a redus semnificativ morbiditatea și mortalitatea în spitale!

Renumita organizație ASHRAE a desfășurat un studiu care a avut ca obiectiv evaluarea rolului avut de sistemele de încălzire, ventilație și aer condiționat care deservesc zonele de îngrijire a pacienților critici din spital, ca potențiale rezervoare pentru oportunistele bacterii Gram negative atribuite infecțiilor dobândite în spital. În total au fost prelevate 65 de culturi din 13 sisteme de tratarea aerului aflate în mai multe spitale din New York, Michigan, Pennsylvania și Washington, DC. Toate cele 65 de culturi au confirmat prezența bacteriilor Gram negative înainte de montarea sistemelor UVGI.  Dispozitivele selectate au fost configurate cu lămpi UV de randament ridicat (Steril-Aire, Inc. din Burbank, CA). S-a înțeles că dispozitivele selectate vor pierde pană la 40% din randament după 9.000 de ore de funcționare. Intensitătile UVGI au fost calculate pentru a furniza o doză adecvată de radiație pentru a preveni formarea și creșterea biofilmului pe bateriile HVAC și a tăvilor de scurgere pentru o perioadă de un an.Acest studiu a demonstrat că sistemele proiectate cu o doză eficientă de UVGI duc la imbunătătirea igienei HVAC și a mediului pacientului. Igiena imbunătătită a mediului, la rândul său, a dus la rezultate clinice imbunătătite, cu morbiditate și mortalitate redusă a pacientului. Înțelegerea faptului că HVAC este un rezervor și un diseminator semnificativ de bacterii Gram negative și a altor microorganisme oportuniste este esențial pentru profesioniștii din cadrul Sănătătii.  

Schimbarea filtrelor în sistemele de aer condiționat nu asigură și siguranța unui aer pur! 
 
Majoritatea purificatoarelor, la prețuri acceptabile, nu sunt eficiente. Astăzi suntem în hipermarket, mâine la un spital din oraș, zilnic intrăm în birourile companiei unde lucrăm.. Peste tot, aparate de aer condiționat. Unitatea HVAC din spital, de pildă, este un rezervor, amplificator și distribuitor de microorganisme atribuite în mod obișnuit infecțiilor nosocomiale. Aceste microorganisme contribuie la creșterea materialului microbiologic complex numit „biofilm, care aderă la bateriile de răcire din HVAC și la tăvile de scurgere. Studiile privind calitatea aerului arată că aceste microorganisme problematice sunt distribuite și sunt prezente în aer, putând fi inhalate de către pacienți sau personalul medical. Schimbarea filtrelor și igienizarea regulată a echipamentelor de aer condiționat sunt insuficiente. Soluția este de a aborda cauza principală de contaminare la sursă. Și exact acesta este soluția oferită de americani! 

Cum știu că Steril-Aire functionează? "Luăm o abordare bazată pe dovezi, care include analiza culturilor luate de pe suprafețele echipamentelor de aer condiționat și din fluxul de aer înainte și după instalare. Această analiză calitativă și cantitativă validează eficacitatea echipamentelor noastre", spune Dumitru Anca.
 
Mai mult, STERIL-AIRE OFERĂ SPITALELOR TREI AVANTAJE VIABILE: eliminarea microorganismelor din sistemele de aer condiționat și fluxul de aer // economie de până la 20% din energia consumată de sistemul AC // reducerea costurilor de mentenanța și de igienizare a sistemelor de AC.

Aceste produse oferite de STERIL AIRE vin și în urma unor studii aprofundate. Un studiu amplu al spitalului din Buffalo, spre exemplu, a arătat că microbii eradicați din sistemul HVAC reduc numărul de infecțiile nozocomiale și ajută la economii clinice de 850 de mii de dolari. Orice microorganism are nevoie de anumită doză de radiație UVC pentru a fi distrusă. Atuul producătorului american, liderul mondial al eficienței energetice din domeniu, este randamentul foarte mare al radiației UVC obținute per inch de sticlă al emițătorului la energia consumată, randament necesar pentru a putea distruge microorganismele din fluxul de aer al sistemelor de aer condiționat - viteză mare a aerului, temperaturi scăzute și umiditate.

Un al doilea mare avantaj al echipamentelor Steril Aire ar fi posibilitatea și flexibilitatea de a fi montate în aproape orice fel de sistem de Aer Condiționat (split, ventiloconvector, rooftop, CTA etc) acesta devenind implicit un sterilizator de aer.

Peste tot în lume aceste sisteme sunt folosite cu succes de mii de companii și oameni care au instalate acasă aparate de aer condiționat și tehnologia Sterile Aire. 

Mai multe detalii gasiti la http://steril-aire-romania.ro/
YouTube Steril-Aire Romania
FBSteril-Aire Romania
Tel: 0774 452.849

viewscnt
Afla mai multe despre
sterile aire
covid
lampi cu ultraviolete