Acord european pentru reducerea creditelor neperformante în Uniunea Europeană

Acord european pentru reducerea creditelor neperformante în Uniunea Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2018

Parlamentul European și Consiliul UE au ajuns marți la un acord cu privire la măsurile vizând creditele neperformante ale băncilor, o moștenire a crizei financiare mondiale, o problemă cu care se confruntă încă numeroase bănci europene, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsurile convenite de negociatorii Parlamentului și Consiliul UE vor "garanta faptul că băncile vor aloca fonduri pentru acoperirea riscurilor aferente creditelor pe care le vor acorda în viitor și care ar putea deveni neperformante", subliniază Executivul comunitar. Se va preveni astfel acumularea de expuneri neperformante în bilanțurile băncilor, care vor putea să își îndeplinească rolul lor indispensabil în finanțarea economiei și în sprijinirea creșterii economice, scrie Agerpres.

Mediul de afaceri: Proiectul noii legi a pensiilor nu este sustenabil. Dublează cheltuielile publice cu pensiile până în 2021 și le crește cu peste 130% până în 2022 CITEȘTE ȘI Mediul de afaceri: Proiectul noii legi a pensiilor nu este sustenabil. Dublează cheltuielile publice cu pensiile până în 2021 și le crește cu peste 130% până în 2022

"Prin acordul la care s-a ajuns astăzi se va asigura faptul că băncile vor avea mai puține credite neperformante în bilanțurile lor, ceea ce ar trebui sa le sporească soliditatea și să le permită să finanțeze mediul de afaceri european. Am încredere ca Parlamentul European și Consiliul vor conveni rapid cu privire la propunerile în curs legate de dezvoltarea piețelor secundare pentru credite neperformante și de facilitarea recuperării creanțelor", a declarat vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

viewscnt
Afla mai multe despre
credite neperformante
parlamentul european