Acțiunile americane au început săptămâna în scădere

Acțiunile americane au început săptămâna în scădere
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 mai 2022

Acțiunile americane au început săptămâna în scădere, pe fondul îngrijorărilor legate de evoluția economiei și inflației.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Deși au debutat în creștere, acțiunile au scăzut spre minimele ședinței în ultima oră de tranzacționare. Declinul a avut loc în contexul în care investitorii evaluează cele mai recente semne de slăbiciune economică din SUA și China.
Vrancart – afaceri sporite, profit în scădere la T1. Explozie a cheltuielilor cu materiile prime CITEȘTE ȘI Vrancart – afaceri sporite, profit în scădere la T1. Explozie a cheltuielilor cu materiile prime

Datele pesimiste din China au alimentat îngrijorările legate de evoluția economiei globale. Vânzările cu amănuntul pe piața chineză au scăzut cu 11,1% în aprilie, de două ori mai abruptg decât estimau analiștii, iar producția industrială a coborât cu 2,9%.

S&P 500 a scăzut cu 0,39%, tras în jos de de companiile cu capitalizare foarte mare, inclusiv Tesla, Amazon și Apple.

Dow Jos a stagnat, iar Nasdaq Composite a scăzut cu 1,2%

"Într-un fel, evoluția slabă din acest an a companiilor din tehnologie este o compensare pentru randamentele impresionante de s-au bucurat până recent", afirmă UBS într-o notă adresată clienților.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
nasdaq
dow jones
dow
indici sua
china