Acțiunile americane își întrerup avansul

Acțiunile americane își întrerup avansul
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 oct 2022

Un raliu de două zile al bursei de valori de pe Wall Street pare că s-a stins miercuri, o dată cu speranțele investitorilor că Fed ar putea crește mai lent dobânzile după ședința de politică monetară din această lună.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Companiile private din SUA au majorat ritmul angajărilor în septembrie, potrivit unui raport al ADP Research, evoluție ce sugerează că majorarea ratelor și înăsprirea condițiilor financiare nu au reușit încă să frâneze cererea de forță de muncă, în timp ce Fed luptă cu inflația ridicată, scrie Reuters.

De asemenea, oficialii Fed și-au păstrat tonul agresiv cu privire la creșterea în continuare a ratelor dobânzilor. Într-un interviu pentru Bloomberg TV, președinta Rezervei Federale din San Francisco, Mary Daly, a declarat că inflația este problematică și că banca centrală americană își va menține cursul actual.

Bursa pierde un sfert de procent. Volumele sunt foarte mici CITEȘTE ȘI Bursa pierde un sfert de procent. Volumele sunt foarte mici

Daly a adăugat că așteptările privind o eventuală reducere a ratelor pe parcursul anului viitor sunt greșite.

Indicele S&P 500 a încheiat tranzacțiile cu un declin de 0,2%, după un scurt moment de revenire consemnat la jumătatea zilei, care a fost atribuit unei tranzacții mari cu opțiuni.

Dow Jone s-a depreciat cu 0,14%, iar Nasdaq Composite cu 0,25%.

Investitorii așteaptă acum raportul oficial privind piața muncii în luna septembrie, pentru indicii referitoare la poziția Fed la ședința din noiembrie.

Raportul de vineri este așteptat să arate că economia americană a creat 275.000 de locuri de muncă în septembrie, față de 315.000 în august. Un număr mai mic decât cel estimat de economiști ar putea da un nou impuls acțiunilor.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fed
majorare dobanzi fed