Acțiunile americane urcă la cel mai ridicat nivel din ultimele 5 luni, pe fondul unui raliu în tech condus de Meta

Acțiunile americane urcă la cel mai ridicat nivel din ultimele 5 luni, pe fondul unui raliu în tech condus de Meta
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 feb 2023

Acțiunile americane s-au apreciat pentru a treia sesiune consecutivă joi, până la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni, susținute de un raliu în sectorul tehnologic condus de gigantul din social media Meta Platforms, proprietarul Facebook.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii au salutat, de asemenea, o creștere mai mică a dobânzii-cheie decisă de Fed la ședința de politică monetară încheiată miercuri, precum și indiciile că ar putea urma o pauză în creșterea ratelor în câteva luni.

Indicele S&P 500 a avansat cu 1,5%, până la 4.179,76 puncte, cea mai ridicată valoare de la finele lunii august, potrivit MarketWatch. Nasdaq Composite a bifat cea mai bună sesiune din noiembrie, cu un câștig de 3,25%, în timp ce indicele Dow Jones s-a depreciat cu 0,11%.

Investitorii de la BVB revin la cumpărare CITEȘTE ȘI Investitorii de la BVB revin la cumpărare

Acțiunile Meta au consemnat un salt de 23,3%, cel mai mare din iulie 2013, în contextul în care rezultatele trimestriale au depășit estimările, iar Mark Zuckerberg a prezentat planuri pentru a face compania mai suplă și mai eficientă. 

Titlurile Alphabet, compania-mamă a Google, s-au apreciat cu 7,3%, Amazon a urcat cu 7,4%, iar Apple cu 3,7%.

Toate trei înregistrau corecții de peste 3% în tranzacțiile after-hours, după publicarea rapoartelor financiare trimestriale.

Apple și Alphabet au raportat venituri și profituri sub estimări, în timp ce Amazon a estimat o creștere slabă a veniturilor în trimestrul curent, îngrijorând investitorii că principala activitate de comerț electronic a companiei a stagnat, iar creșterea diviziei de cloud computing a încetinit.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fed
dobanzi fed
meta platforms
facebook
google
amazon