Acțiunile Burberry cresc puternic, pe fondul informațiilor privind o fuziune cu rivalul american Coach

Acțiunile Burberry cresc puternic, pe fondul informațiilor privind o fuziune cu rivalul american Coach
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 oct 2016

Acțiunile producătorului britanic de bunuri de lux Burberry cresc puternic pe bursa londoneză, pe fondul informațiilor privind o eventuală fuziune cu rivalul american Coach

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Coach, care produce, printre altele, accesorii de lux, bijuterii și articole vestimentare din piele naturală, lucrează cu banca de investiții Evercore la un acord pentru o eventuală fuziune cu Burberry, potrivit blogului financiar Betaville, care citează surse familiare cu situația.

Burberry nu comentează zvonurile și speculațiile din piață, a spus un purtător de cuvânt al casei de modă britanice, citat de Reuters.

În jurul orei 14:30, acțiunile Burberry erau în urcare cu 5,5%, până la prețul de 15,30 lire sterline/unitate. Volumul tranzacțiilor a depășit 3,8 milioane de acțiuni, peste media zilnică din acest an, de circa 2,5 milioane de acțiuni.

Pe bursa de la New York, acțiunile Coach au avansat cu 3,1% în tranzacțiile pre-market, însă pe volume slabe.

BAT oferă 47 miliarde dolari pentru preluarea restului de acțiuni la Reynolds Tobacco CITEȘTE ȘI BAT oferă 47 miliarde dolari pentru preluarea restului de acțiuni la Reynolds Tobacco

La începutul lunii martie, titlurile Burberry s-au apreciat cu peste 6% pe fondul speculațiilor privind o potențială preluare a casei de modă londoneze, însă zvonurile nu au fost confirmate, iar prețul acțiunilor s-a corectat o zi mai târziu.

Fondată în 1856 de Thomas Burberry, casa de modă britanică este unul dintre principalii jucători pe scena mondială a modei de lux. Compania operează o rețea de aproape 500 de magazine și are peste 10.000 de angajați. În anul fiscal 2015/2015, Burberry a raportat venituri de 2,52 miliarde lire (3,25 miliarde euro) și un profit de 456 milioane lire (588,5 milioane euro).

Valoarea de piață a companiei britanice s-a redus în ultimul an cu peste 20%, la 6,5 miliarde lire, pe fondul încetinirii cererii în piețele asiatice.

Compania americană Coach are o valoare de piață de 10,4 miliarde dolari. Acțiunile companiei s-au apreciat în acest an cu peste 8%, performanță superioară avansului de 4,5% înregistrat de indicele S&P 500.

viewscnt
Afla mai multe despre
burberry
actiuni
fuziune
coach
casa de moda
bunuri de lux