Acțiunile europene au consemnat cel mai mare câștig săptămânal de la jumătatea lunii februarie

Acțiunile europene au consemnat cel mai mare câștig săptămânal de la jumătatea lunii februarie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 mai 2016

Acțiunile europene s-au apreciat ușor vineri, în condițiile în care investitorii au fost precauți înaintea unui discurs al președintelui Rezervei Federale (Fed) a SUA, însă au încheiat săptămâna cu un câștig de 3,4%, cel mai mare avans săptămânal de la jumătatea lunii februarie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,2%, după ce ieri s-a apreciat cu 0,1%.

Președintele Fed, Janet Yellen, va ține astăzi un discurs la Universitatea Harvard, iar analiștii estimează că Yellen va oferi indicii în privința unei posibile majorări a dobânzii de politică monetară la ședința din iunie, având în vedere evoluția pozitivă a economiei americane în ultimele luni.

"Piețele au avut timp să se pregătească (pentru majorarea dobânzii-cheie – n.r.). Creșterea dobânzii nu schimbă nimic, însă denotă mai multă încredere că economia SUA este pe drumul cel bun", a spus pentru Bloomberg Otto Waser, șeful departamentului de cercetări al R&A Group Research & Asset Management din Zurich.

Societe Generale a vândut obligațiuni în yeni de 1,1 miliarde dolari, cea mai mare tranzacție de acest tip din piață în 2016 CITEȘTE ȘI Societe Generale a vândut obligațiuni în yeni de 1,1 miliarde dolari, cea mai mare tranzacție de acest tip din piață în 2016

Economia SUA a avansat cu 0,8% în primul trimestru raportat la perioada similară din 2015, peste estimările de luna trecută, potrivit datelor publicate vineri de Departamentul de Comerț american. Estimările din aprilie indicau un avans de 0,5%.

Printre companiile europene care au înregistrat creșteri vineri se numără grupul austriac voestalpine, ale cărui titluri s-au apreciat cu 2,7%, precum și producătorul de medicamente Roche Holding, cu un câștig de 4%.

De partea cealaltă, titlurile Banco Popular Español au continuat să se deprecieze, consemnând o pierdere de 8,2%, după ce joi s-au prăbușit cu aproape 27% după ce banca a anunțat că intenționează să atragă 2,5 miliarde de euro de la investitori prin vânzarea de noi acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
actiuni
evolutii
fed