Acțiunile europene au revenit pe creștere, după două ședințe de stagnare

Acțiunile europene au revenit pe creștere, după două ședințe de stagnare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 iul 2016

Acțiunile europene au deschis luni în creștere, după două ședințe în care au stagnat, avansul fiind influențat de rezultatele financiare ale companiilor, scrie Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În jurul orei 12:00, indicele pan-european Stoxx Europe 600 era în urcare cu 0,8%, după ce vineri a închis cu o creștere modestă, de sub 0,1%.

Bursa de la Londra avansa cu 0,3%, piața de capital de la Frankfurt cu 1%, în timp ce bursele de la Paris și Madrid consemnau aprecieri de 0,8%, respectiv 0,6%.

Acțiunile operatorului de jocuri de noroc și pariuri William Hill, din Marea Britanie, au avansat cu 7,3%, după ce anterior au crescut cu pînă la 12,8%, în condițiile în care rivalii 888 Holdings și The Rank Group au anunțat că ar putea lansa o ofertă comună de preluare a companiei.

Titlurile Ryanair Holdings, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, s-au apreciat cu 6,1%, după ce compania a confirmat ținta de profit anual, în contextul creșterii cu 4% a profitului net în primul trimestru fiscal încheiat în iunie.

G20: Sistemul financiar internațional a rezistat bine votului pro-Brexit CITEȘTE ȘI G20: Sistemul financiar internațional a rezistat bine votului pro-Brexit

În sectorul IT&C, producătorul suedez de echipamente de telecomunicații Ericsson AB înregistra un avans de 5,3%, după ce Hans Vestberg și-a anunțat demisia de la conducerea companiei în contextul rezultatelor financiare slabe. Săptămâna trecută, Ericsson a anunțat noi măsuri în vederea reducerii costurilor, în urma scăderii cu 24% a profitului net în trimestrul al doilea, la 1,59 miliarde de coroane suedeze (186 de milioane de dolari).

Pe piețele valutare, atât euro, cât și lira sterlină înregistrau creșteri ușoare față de dolarul american. Moneda unică europeană se tranzacționa la 1,0985 dolari, comparativ cu 1,0979 dolari la închiderea de vineri, în timp ce lira era în urcare cu 0,3%, la 1,3150 dolari.

Moneda britanică a coborât vineri sub pragul de 1,31 dolari, după ce un raport al firmei de cercetare Markit Economics a arătat că votul britanicilor la referendumul de luna trecută a avut un impact imediat și puternic asupra economiei Regatului Unit.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
evolutii