Acțiunile europene au scăzut joi, pentru prima dată în patru ședințe

Acțiunile europene au scăzut joi, pentru prima dată în patru ședințe
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 iul 2016

Acțiunile europene au închis în scădere joi, după trei ședințe consecutive de creșteri modeste, influențate de rezultatele financiare dezamăgitoare raportate de unele companii, dar și de incertitudinile din piețe, care persistă în urma votului pro-Brexit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele Stoxx Europe 600 a pierdut aproape 1% după ce, miercuri, a închis în creștere cu 0,4%, sprijinit de rezultatele financiare peste așteptări raportate de companii precum LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton și Peugeot. Indicele pan-european s-a apreciat cu 0,1% marți și cu 0,2% miercuri.

Indicele CAC 40, al bursei de la Paris, a scăzut joi cu 0,6%, iar DAX (Frankfurt), cu 0,4%, declin similar cu cel al  FTSE 100, al bursei londoneze.

Stoxx Europe 600 Oil & Gas, al companiilor din petrol și gaze, a scăzut cu 1,8%, în condițiile în care cotațiile petrolului au pierdut circa 2%.

Wells Fargo va plăti 300 de milioane de lire sterline pentru un nou sediu în Londra, în pofida Brexit CITEȘTE ȘI Wells Fargo va plăti 300 de milioane de lire sterline pentru un nou sediu în Londra, în pofida Brexit

Acțiunile Royal Dutch Shell au scăzut cu 2,5% pe bursa de la Londra după ce compania a anunțat că profitul său net a scăzut cu peste 70% în trimestrul al doilea, față de aceeași perioadă a anului trecut, la 1 miliard de dolari, fiind cu mult sub așteptările analiștilor. Evoluția este atribuită de grup prețurilor scăzute ale petrolului, profitabilității reduse a operațiunilor de rafinare și costurilor legate de achiziția BG Group.

Bursa de la Madrid a scăzut cu 2,1%. Acțiunile Telefonica au coborât cu 4,5%, în condițiile în care profitul net al companiei spaniole de telecomunicații a scăzut în trimestrul al doilea cu peste 50%, la aproape 700 de milioane de euro.

Stoxx Europe 600 Banks, care surprinde evoluția acțiunile din sectorul bancar european, a scăzut cu 2,6%

Acțiunile Lloyds Banking Group au scăzut cu 5,8%, după ce cea mai mare bancă de retail din Marea Britanie a anunțat joi că va lua măsuri suplimentare pentru reducerea costurilor și contracararea efectelor unei eventuale încetiniri a economiei britanice în urma deciziei țării de a părăsi Uniunea Europeană, planurile grupului bancar incluzând desființarea a încă 3.000 de locuri de muncă și închiderea a circa 200 de sucursale până la finele anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx europe 600
brexit
actiuni
rezultate
burse
royal dutch shell