Acțiunile europene încep săptămâna în scădere după date dezamăgitoare din China

Acțiunile europene încep săptămâna în scădere după date dezamăgitoare din China
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 dec 2019

Acțiunile europene au început săptămâna în coborâre, în contextul în care datele dezamăgitoare privind exporturile Chinei au evidențiat efectele negative ale conflictului comercial prelungit dintre SUA și China. Totodată, cotațiile petrolului au înregistrat corecții după ce, vineri, au urcat la cel mai ridicat nivel din septembrie, susținute de acordul de reducere a producție semnat de către OPEC și aliații săi.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

 Exporturile chinezești au coborât în noiembrie pentru a patra lună consecutiv, în pofida faptului că analiștii anticipau o evoluție pozitivă. Față de noiembrie 2018, exporturile din China au scăzut cu 1,1%, în timp analiștii contactați de Reuters estimau un avans de 1%.

Suedezii de la Ericsson au acceptat să plătească peste 1 miliard de dolari în SUA pentru acte de corupție în străinătate CITEȘTE ȘI Suedezii de la Ericsson au acceptat să plătească peste 1 miliard de dolari în SUA pentru acte de corupție în străinătate

Indicele paneuropean Stoxx 600 a pierdut 0,24%. Cel mai puternic declin a fost consemnat în domeniul petrolului și gazelor, indicele sectorial coborând cu circa 1%, în contextul în care cotațiile petroului au înregistrat corecții.

Indicele CAC 40 al bursei de la Paris a pierdut 0,59%, DAC al bursei de la Frankfurt a conorât cu 0,46%, în timp de FTSE 100 al bursei londoneze a scăzut cu mai puțin de 0,15.

Acțiunile Tullow Oil au pierdut peste 70%  după ce compania britanică de petrol și gaze a revizuit în scădere țintele de producție pentru 2019 și 2020 și a suspendat acordarea dividendelor către acționari, iar directorul general și-a anunțat demisia.

Acțiunile Osram au urcat cu circa 15% după  acționarii au acceptat oferta de preluare a AMS. Producătorul austriac de senzori AMS a reușit să atragă suficient interes la a doua sa încercare de preluare a grupului german prezent și în Românaia, într-o tranzacție ce evaluează producătorul german de sisteme de iluminat la 4 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
stoxx 600
burse
bursa
china
opec
tullow
osram