Acțiunile europene, la minimul ultimelor patru luni pe fondul temerilor legate de răspândirea coronavirusului

Acțiunile europene, la minimul ultimelor patru luni pe fondul temerilor legate de răspândirea coronavirusului
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 feb 2020

Acțiunile europene se depreciază pentru a cincea sesiune bursieră consecutivă miercuri, pe fondul îngrijorărilor privind impactul economic al epidemiei de coronavirus, în condițiile în care noul virus descoperit în China continuă să se răspândească în lume, iar americanii au fost avertizați oficial să se aștepte la creșterea numărului de îmbolnăviri în SUA.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a atins un minim intraday de 392,89 puncte, cel mai redus nivel din ultimele patru luni. În jurul orei 13:20 (ora României), indicele se deprecia cu 1,25%, până la 399,53 puncte, după un declin de 1,8% consemnat marți.

Contractele futures pe acțiunile americane erau, de asemenea, în scădere, indicând o nouă ședință negativă pentru Wall Street. Principalii indici bursieri de la New York s-au corectat cu peste 3% ieri, după ce oficiali ai Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) au vorbit despre o “pandemie” de coronavirus și au avertizat cetățenii să se pregătească pentru multiple focare de infecție.

Coronavirus aduce ce nu s-a mai văzut decât la vreme de criză. Investitorii vând pe bursă și fug în piața titlurilor de stat, unde, notele la 10 ani ale SUA, ating cea mai mică dobândă din istorie CITEȘTE ȘI Coronavirus aduce ce nu s-a mai văzut decât la vreme de criză. Investitorii vând pe bursă și fug în piața titlurilor de stat, unde, notele la 10 ani ale SUA, ating cea mai mică dobândă din istorie

Temerile privind răspândirea virusului și efectele epidemiei la nivel economic au declanșat un val de vânzări de acțiuni în piețele internaționale în ultima săptămână, după ce mai multe companii și-au revizuit estimările de profit din cauza coronaviruslui. În total, capitalizarea companiilor incluse în indicele global MSCI s-a redus cu circa 3.300 miliarde de dolari în precedentele patru zile, din care peste jumătate doar în sesiunea bursieră de luni.

“La acest moment, impactul final rămâne o necunoscută totală”, a comentat Eleanor Creagh, analist la Saxo Capital Markets, citată de Bloomberg.

Acțiunile producătorului francez de lactate Danone au pierdut până la 1% din valoare pe bursa de la Paris în prima parte a sesiunii de miercuri, după ce grupul și-a revizuit în scădere țintele de vânzări și profit pentru acest an, citând un mediu economic incert, cauzat de epidemia de coronavirus.  

Indicele CAC 40 se deprecia cu 1,11% în jurul orei 13:20. Pe bursa din Londra, indicele FTSE 100 consemna un declin de 0,76%, indicele DAX de la Frankfurt era în coborâre cu 1,72%,  iar indicele FTSE MIB de la Milano cu 0,27%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
coronavirus
depreciere
scaderi
cds
pandemie
vanzari active