Acțiunile europene s-au apreciat ușor înaintea deciziei Fed

Acțiunile europene s-au apreciat ușor înaintea deciziei Fed
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 iul 2016

Principalele burse europene au închis în creștere miercuri, sprijinite de rezultatele financiare peste așteptări raportate de companii precum LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton și Peugeot, însă avansul la nivelul indicelui Stoxx Europe 600 a fost modest, în condițiile în care investitorii s-au arătat precauți înaintea anunțului privind deciziile de politică monetară ale Rezervei Federale (Fed) din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Indicele pan-european s-a apreciat cu 0,4%, după o creștere de doar 0,1% marți. Bursa de la Paris și cea din Madrid au consemnat printre cele mai mari creșteri, de 1,2%, respectiv 1,1%, urmate de piețele de la capital de la Milano (+1%) și Frankfurt (+0,7%), potrivit MarketWatch.

La Londra, indicele de referință FTSE 100 a închis cu un câștig de 0,4%, până la nivelul de 6.750,43 puncte, cel mai înalt prag atins în acest an. Creșterea a fost alimentată, printre altele, de acțiunile grupului de media ITV, care s-au apreciat cu 6,8%, precum și de avansul cu 6,7% înregistrat de compania de construcții Taylor Wimpey.

Acțiunile Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) au urcat cu 7,7%, după ce producătorul de bunuri de lux a raportat o creștere de 3% a vânzărilor din primul semestru, la 17,2 miliarde de euro, în timp ce titlurile Peugeot s-au apreciat cu 9,2%, în condițiile în care profitul constructorului auto francez a crescut de peste două ori, la 1,2 miliarde de euro.

Titlurile Romgaz, din nou la maximul perioadei ex-dividend CITEȘTE ȘI Titlurile Romgaz, din nou la maximul perioadei ex-dividend

Deutsche Bank a pierdut 3,4% din valoare după ce a anunțat un profit de doar 18 milioane de euro pentru trimestrul al doilea, față de 796 milioane de euro în perioada similară a anului trecut, pe fondul declinului veniturilor din tranzacții și a nivelului ridicat al fondurilor alocate reducerii personalului.

Tot în sectorul bancar, acțiunile UniCredit au scăzut cu 4,1%, în condițiile în care surse din piață au declarat că banca italiană vrea să atragă până la 5 miliarde de euro de la acționari și intenționează să se retragă de pe piața din Polonia. Potrivit surselor menționate, directorul general Jean Pierre Mustier ia în considerare vânzarea participației la Pekao, a doua mare bancă din Polonia, precum și a băncii online FinecoBank.

Totodată, UniCredit a anunțat că a încheiat discuțiile cu Santander, fără să ajungă la un acord în privința unei fuziuni a diviziilor de  managementul activelor.

De celaltă parte a Atlanticului, principalii indici ai bursei de la New York înregistrau scăderi ușoare înaintea deciziei de politică monetară a Fed. Majoritatea analiștilor estimează că banca centrală americană va menține ratele dobânzilor la nivelurile actuale, ca urmare a creșterii gradului de incertitudine cu privire la evoluția economiei mondiale după votul britanicilor de la referendumul de luna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
evolutii
fed
politica monetara