Acțiunile europene scad pentru a patra zi, pe fondul unui nou val de vânzări în SUA. Petrolul Brent coboară sub 58 de dolari

Acțiunile europene scad pentru a patra zi, pe fondul unui nou val de vânzări în SUA. Petrolul Brent coboară sub 58 de dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 dec 2018

Acțiunile europene au început tranzacțiile de marți în scădere, extinzând declinul început la mijlocul săptămânii trecute, în contextul unui nou val de vânzări pe Wall Street, precipitat de temerile privind încetinirea economiei globale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 se deprecia cu 0,77% în jurul orei 11:40, până la 340,62 puncte, aproape de minimele ultimilor doi ani atinse săptămâna trecută. Europe 600 se află la a patra sesiune consecutivă de scădere.

Aproape toate sectoarele înregistrau corecții, în frunte cu cel energetic. Indicele de sector a coborât la cel mai redus nivel din ultimele peste 8 luni, în condițiile în care prețurile petrolului au scăzut cu circa 3%, pe fondul îngrijorărilor privind creșterea ofertei dinpre SUA, concomitent cu reducerea cererii globale.

GRAFIC Sentiment negativ pe bursă la final de an. Investitorii de la BVB reacționează la vânzările de pe piețele mari și deteriorează parametrii tehnici pentru principalul indice CITEȘTE ȘI GRAFIC Sentiment negativ pe bursă la final de an. Investitorii de la BVB reacționează la vânzările de pe piețele mari și deteriorează parametrii tehnici pentru principalul indice

Barilul de petrol  Brent se tranzacționa la 57,86 dolari marți dimineață, cu 2,94% sub referință, o scădere apropiată, de 2,97%, fiind consemnată și la nivelul cotațiilor petrolului West Texas Intermediate (WTI), care au coborât la 48,70 dolari/baril.

Acțiunile Royal Dutch Shell se depreciau cu 2,25%, cele ale companiei franceze Total cu 2,31%, iar titlurile Tullow Oil și OMV cu 1,61%, respectiv 3,18%.

La New York, contractele futures pe acțiunile companiilor americane erau în creștere ușoară, semnalând un potențial debut pozitiv al ședinței bursiere de astăzi.

Principalii indici de pe Wall Street au scăzut cu peste 2% luni, până la cele mai reduse niveluri începând cu luna octombrie 2017, în așteptarea deciziilor de politică monetară ale Rezervei Federale (Fed). Analiștii estimează o nouă majorare a dobânzilor la ședința care se va încheia miercuri, mutare care ar putea pune presiune pe economia SUA și, subsecvent, pe creșterea economiei globale.

Președintele american, Donald Trump, a declarat că “este incredibil” că Fed se gândește la o nouă majorare a dobânzilor, în condițiile în care dolarul este foarte puternic, iar inflația “aproape inexistentă”, scrie MarketWatch.

Un discurs al președintelui chinez Xi Jinping cu ocazia celebrării a 40 de ani de reforme economice în China, mult așteptat în piețe, nu a impresionat investitorii. Xi nu a oferit indicii referitoare la eventuale noi măsuri pentru stimularea creșterii în cea de a doua mare economie a lumii.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
evolutii
petrol
cotatii