Americanii au plătit în 2017 dobânzi și comisioane pentru cardurile de credit de 104 miliarde de dolari, în creștere cu 11%

Americanii au plătit în 2017 dobânzi și comisioane pentru cardurile de credit de 104 miliarde de dolari, în creștere cu 11%
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2018

Americanii au plătit în 2017 dobânzi și comisioane pentru cardurile de credit în valoare de 104 miliarde de dolari, cu 11% mai mult față de anul anterior și cu 35% mai mult în ultimii cinci ani, iar tendința de creștere va continua în 2018, potrivit site-ului MagnifyMoney, specializat în finanțe personale, care a analizat date ale Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele se referă la anul încheiat în luna martie 2018, scrie News.ro.

Rezerva Federală a estimat că în acest an va efectua patru majorări de dobânzi, una la fiecare trei luni. Fed a majorat deja de două ori dobânzile în acest an, la un interval de 1,75%-2%, urmând să mai aibă loc încă două creșteri.

CSALB: Înțelegerile dintre consumatori și bănci, de peste 12 ori mai multe în primul semestru CITEȘTE ȘI CSALB: Înțelegerile dintre consumatori și bănci, de peste 12 ori mai multe în primul semestru

Atunci când Fed crește dobânzile, împrumuturile prin carduri de credit devin mai scumpe, pentru că băncile deseori transferă costurile mai mari clienților.

Deținătorii de carduri de credit vor plăti probabil în acest an dobânzi suplimentare de 2,2 miliarde de dolari, ca urmare a ultimei majorări, potrivit site-ului CompareCards.

Dacă Fed va majora dobânzile de patru ori în acest an, va crea costuri suplimentare de 110 miliarde de dolari pentru americanii care vor plăti dobânzi și comisioane pentru cardurile de credit, estimează MagnifyMoney.

Suma totală este uriașă, a spus Nick Clements, co-fondator al MagnifyMoney, dar persoanele care fac plățile pentru cardurile de credit nu vor simți probabil o diferență mare, pentru că vor observa doar că suma minimă de plată va crește cu câțiva dolari, ceea ce nu este dramatic, a arătat Clements.

Un avantaj al dobânzilor mai mari ale Fed este că unele bănci vor oferi dobânzi mai mari pentru produsele de economisire.

În 2017, datoriile americanilor pe cardurile de credit se ridicau la 1.020 miliarde de dolari, iar în aprilie 2018 la 1.030 miliarde de dolari, potrivit datelor Fed.

viewscnt
Afla mai multe despre
dobanzi
carduri de credit