ANALIZĂ PROFIT TV Un' te duci tu leule? Iaca către minime!

ANALIZĂ PROFIT TV Un' te duci tu leule? Iaca către minime!
Cătălin Chivu
Cătălin Chivu
scris 20 nov 2019

Evoluții mixte pentru indicii bursieri americani aseară, în contextul în care retailerii au raportat un trimestru slab de câștiguri, iar negocierile comerciale au rămas incerte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În timp ce DJIA (-0,36%) a închis pe minus iar S&P500 (-0,06%) indecis, indicele tehnologic NASDAQ (+0,24%) a stabilit un nou maxim istoric. Pe partea corporativă, acțiunile retailerului american specializat in vânzarea de produse de bricolaj, materiale de construcție și grădinărit Home Depot (-5,44%) au scăzut după ce compania și-a redus previziunile de vânzări, în timp ce acțiunile celui mai mare lanț  de magazine mari Kohl's (-19,49%) s-au prăbușit după ce a redus perspectiva profitului pentru finalului anului. De asemenea, și titlurile Macy's (-10,90%) și Nordstrom (-6,26%) au scăzut din cauza temerilor unui trimestru slab pentru retaileri. La capitolul creșteri amintesc AMD (+3,43%), Fox (+3,04%) și  Tesla (+2,72%).

Renault Group, schimbare bruscă: vrea să se retragă de pe unele piețe și să elimine din modele. \ CITEȘTE ȘI Renault Group, schimbare bruscă: vrea să se retragă de pe unele piețe și să elimine din modele. "Piața se schimbă, trebuie să ne adaptăm!”

Piețele bursiere europene au deschis ziua de ieri cu creșteri pentru a închide mixt, după ce acțiunile americane au revenit din maximele zilei, pe fondul rezultatelor slabe ale raportărilor financiare și al preocupărilor tot mai mari cu privire la acuzarea președintelui american Donald Trump, pe măsură ce audiențele din Camera Reprezentanților din SUA se apropie.

La București am asistat la o zi de corecții pentru principalii indici de la Bursa de Valori București (BVB), excepția constituind-o indicele sectorial financiar BET-FI (+0,59%). Acesta a depășit pentru prima dată în acest an nivelul de 44.000 de puncte, fiind tras în sus în special de câștigurile de pe SIF Oltenia (SIF5 +2,62%). Aprecierea vine într-un context în care Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a aprobat acel plan de răscumpărări de care aminteam ieri, prețul maxim indicat pentru răscumpărări fiind de 2,7500 lei/acțiune, adică cu 17% mai mare decât cel de 2,3500 lei pe acțiune de la închidere. Volumele de tranzacționare au fost un pic mai mari ca cele din zilele trecute, adică 7,35 milioane euro, o treime din rulaje fiind efectuate cu titlurile Fondul Proprietatea (FP -0,42%). Au urmat în topul lichidității  acțiunile Banca Transilvania (TLV -0,20%), BRD Groupe Societe Generale (BRD 0,00%), SIF Oltenia (SIF5 +2,62%) și OMV Petrom (SNP +0,12%). Astăzi acționarii Bursei, printre care SIF-uri, administratori de pensii private, administratori de fonduri mututale, BERD și alți investitori vor alege pentru următorii patru ani noua structură a consiliului de administrație al operatorului pieței de capital.

Pe piața valutară lira sterlină (GBP) s-a depreciat față de dolar (USD) înaintea dezbaterii electorale, având în vedere riscul ca liderul laburist Jeremy Corbyn să facă ceva pentru a reveni cu șanse în joc, dar minimul intraday pentru perechea GBP/USD s-a stabilit chiar în timp ce discuțiile au început, iar cotația a avut unele creșteri minore în timpul dezbaterii, arătând (cel puțin) că premierul Boris Johnson a făcut suficient pentru a-și menține avansul de două cifre din sondaje. Pe de altă parte leul și-a continuat deprecierea, astfel încât perechea EUR/RON a atins un nou maxim istoric, cursul stabilit de Banca Națională a României (BNR) fiind 4,7759.

Pe piața mărfurilor este de subliniat scăderea de circa trei procente a cotațiilor petrolului, după ce o știre Reuters a menționat trei surse care au spus că este puțin probabil ca Rusia să fie de acord să scadă producția în lunile de iarnă. Rusia nu este înclinată să reducă mai profund producția în cadrul reuniunii OPEC din 5 decembrie și asta înseamnă că piața va rămâne supraalimentată la începutul anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
catalin chivu
bursa