Aplicația de plăți a unicornului Elrond, startup-ul românesc al momentului, va procesa tranzacții cu bitcoin, rivalizând cu PayPal și Revolut. Compania pregătește și carduri

Aplicația de plăți a unicornului Elrond, startup-ul românesc al momentului, va procesa tranzacții cu bitcoin, rivalizând cu PayPal și Revolut. Compania pregătește și carduri
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 mar 2021

Aplicația de plăți a startup-ului românesc Elrond va procesa tranzacții în bitcoin începând de luna aceasta, compania urmărind să rivalizeze cu jucători cunoscuți ca PayPal sau Revolut și să beneficieze de pe urma interesului tot mai mare pentru criptomonede.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Elrond a fost fondată în 2018 de Beniamin Mincu împreună cu fratele său, Lucian Mincu, și antreprenorul Lucian Todea. Recent, Elrond a devenit al doilea "unicorn" românesc, după UiPath.

Maiar, aplicație de plăți globale și portofel digital, a intrat pe piață pe 31 ianuarie. Aplicația lansată de startup-ul românesc a dus valoarea Elrond la 4,3 miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

În prezent, aplicația procesează plăți cu Elrond Gold (eGLD), moneda proprie a Elrond, la care se adaugă Binance și Ethereum. Bitcoin, cea mai populară criptomonedă, ar urma să fie adăugată pe listă în 2-4 săptămâni, spune Beniamin Mincu, citat de Reuters.

Mai mult, compania vrea să introducă și carduri în următoarele luni, pentru a crea o punte între economia tradițională și criptomonede.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Elrond a dezvoltat o nouă tehnologie blockchain, care poate procesa peste 1.500 de tranzacții pe secundă, comparativ cu 7 tranzacții în cazul bitcoin și 14 tranzacții pentru Ethereum.

Săptămâna trecută, Elrond a semnat un contract cu procesatorul de plăți Netopia Payments prin care peste 30.000 de comercianți din România pot accepta la plată criptomoneda eGold. În primă fază, integrarea va permite plata cu eGold la magazinele online. Conversia din eGold în lei se face automat în rețeaua Netopia Payments.

viewscnt
Afla mai multe despre
elrond
mincu
maiar
bitcoin
egld
plati
aplicati plati
startup romanesc
unicorn romanesc
criptomonede