Allianz-Țiriac preia de la Astra contul ROMATSA. Dacă pierd brevetul, angajații instituției vor încasa cel mult 1,34 mil. lei

Allianz-Țiriac preia de la Astra contul ROMATSA. Dacă pierd brevetul, angajații instituției vor încasa cel mult 1,34 mil. lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 31 mai 2016

ROMATSA a atribuit Allianz-Țiriac Asigurări, în urma unei licitații, polița care acoperă angajaților instituției riscul pierderii din motive medicale a brevetului de controlor de trafic aerian. Liderul pieței asigurărilor va încasa 7,75 milioane de lei pentru o perioadă de 12 luni, de la un estimat de 8,5 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La licitație a mai depus ofertă și asocierea formată din Omniasig VIG și BCR Asigurări de Viață, potrivit datelor ROMATSA.

Suma asigurată prin poliță a fost stabilită la 686,6 milioane de lei.

Pentru fosta poliță, instituția a plătit anul trecut 6,6 milioane de lei, banii fiind încasați de Astra, asigurător aflat în prezent în procedură de faliment, din decembrie 2015.

Conform caietului de sarcini, angajații instituției vor primi minimum 148.880 lei și maximum 1,34 milioane de lei dacă, în urma unor vătămări corporale, devin inapți să dețină licența, brevetul sau certificatul de controlor de trafic, conform datelor instituției.

“Limita minimă pe salariat a sumei asigurate care va fi acordată pentru cazul de pierdere a licenței, brevetului sau certificatului de funcționare (caz ce include și decesul) este de 148.880 lei, iar cea maximă este de 1,34 milioane de lei”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Generali și Omniasig preiau de la Astra contul ROMATSA în privința răspunderii civile față de terți. Prima se ridică la 4,2 mil. lei CITEȘTE ȘI Generali și Omniasig preiau de la Astra contul ROMATSA în privința răspunderii civile față de terți. Prima se ridică la 4,2 mil. lei

Anul trecut, un angajat ROMATSA a încasat 1,18 milioane de lei în urma pierderii din motive medicale a brevetului de controlor de trafic aerian. Plata, cea mai mare din perioada 2009 - 2015, a fost efectuată de Astra Asigurări.

Datele instituției arată că, în ultimii 7 ani, un număr de 70 de salariați au încasat aproximativ 4,9 milioane de euro pentru pierderea brevetului de controlor de trafic, banii fiind plătiți de Generali, Omniasig și Astra, cei trei asigurători care au acoperit acest risc în intervalul menționat anterior.

Cele mai mici sume s-au situat sub 20.000 de euro, iar cele mai mari plăți au variat între 240.000 și 270.000 de euro.

Aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor, ROMATSA a fost înființată în 1991 și activează în domeniul serviciilor de trafic aerian, furnizate aeronavelor civile care survolează spațiul aerian al României și numără aproape 1.100 de angajați, din care peste 600 sunt controlori de trafic.

Instituția a înregistrat, în anul 2014, venituri totale de 804,17 milioane de lei și un profit net de 41,87 milioane de lei. Ambii indicatori sunt în creștere față cu 2013.

Cu subscrieri de peste un miliard de lei în 2015, Allianz-Țiriac este liderul pieței asigurărilor generale și de viață.

viewscnt
Afla mai multe despre
allianz-tiriac
romatsa
polita