ASF primește 6 oferte pentru mentenanța bazei de date CEDAM, confruntată cu disfuncționalități în septembrie

ASF primește 6 oferte pentru mentenanța bazei de date CEDAM, confruntată cu disfuncționalități în septembrie
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 10 oct 2016

Autoritatea de Supraveghere Financiară are în desfășurare o licitație de 70.000 de euro, fără TVA, pentru servicii de suport a infrastructurii hardware și software a sistemului informatic CEDAM, confruntat în a doua parte a lunii septembrie cu disfuncționalități în funcționare în urma numărului mare de interogări provenite de la asigurătorii care emit polițe RCA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Profit.ro a anunțat în exclusivitate, la 20 septembrie, informația fiind confirmată ulterior de ASF, că sistemul informatic CEDAM trece printr-un blocaj major, care a pus brokerii în imposibilitatea de a-și desfășura afacerile.

UPDATE EXCLUSIV Brokerii nu mai vând RCA de 24 de ore. Sistemul CEDAM a picat. City și Euroins l-au blocat cu sute de mii de interogări trimise inclusiv noaptea. Nu este exclus un atac informatic. Peste 4 milioane de interogări în 24 de ore CITEȘTE ȘI UPDATE EXCLUSIV Brokerii nu mai vând RCA de 24 de ore. Sistemul CEDAM a picat. City și Euroins l-au blocat cu sute de mii de interogări trimise inclusiv noaptea. Nu este exclus un atac informatic. Peste 4 milioane de interogări în 24 de ore

Prin accesarea bazei de date se poate afla dacă un autovehicul are sau nu asigurare RCA valabilă, perioada de valabilitate și compania de asigurare care a emis polița. CEDAM poate fi accesată la adresa http://www.asfromania.ro/consumatori/baza-de-date-cedam/interogare-polite-rca.

"În cursul zilelor de luni și marți, 19 și 20 septembrie 2016, serviciile web ale sistemului informatic CEDAM (cu precădere cele pentru stabilirea clasei de daunalitate bonus-malus) au fost suprasolicitate din cauza unui număr foarte mare de interogări provenite de la companiile de asigurări, fiind înregistrat un volum zilnic de aproximativ 4 milioane de solicitări. Pentru comparație, același număr de interogări sunt primite în mod normal într-o perioadă de 1 – 2 săptămâni. Ca urmare, deși a rămas funcțional în tot acest timp,  sistemul a răspuns cu greutate la interogări, anumiți utilizatori fiind puși în situația de a nu putea obține informațiile necesare emiterii de polițe RCA”, se arăta într-un comunicat al ASF remis în data de 20 septembrie.

La licitația organizată de ASF au depus oferte 6 companii, și anume Focality, I-Tom Solutions, Trend Import-Export, Power Net Consulting, Global Resolutions Experts și Smart Control.

Ofertele au fost deschise la 14 septembrie, conform datelor ASF.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
licitatie
cedam
oferte
rca