Asirom și Omniasig se bat pe contul de asigurări de sănătate al Romgaz, poliță estimată la aproape 14 milioane lei

Asirom și Omniasig se bat pe contul de asigurări de sănătate al Romgaz, poliță estimată la aproape 14 milioane lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 26 nov 2016

Asirom și Omniasig, asigurători controlați de grupul austriac VIG, au depus oferte pentru furnizarea de servicii de asigurare voluntară de sănătate a celor 6.300 de angajați ai Romgaz. Polița a fost estimată la 13,8 milioane de lei pe o perioadă de doi ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Obiectul achiziției îl constituie încheierea de contracte de asigurare voluntară de sănătate pentru angajații SNGN Romgaz Mediaș. Numărul angajaților la data de 1 mai 2016 este de 6.300. Valoarea primei de asigurare  pentru fiecare angajat este de maxim 1.094 lei/angajat/an”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Asirom a depus oferta împreună cu Medical Ocupational SRL București, iar Omniasig este în asociere cu Signal Iduna Asigurare, conform datelor Romgaz.

 “Achiziția are în vedere asigurarea unui pachet de servicii medicale de bază (servicii medicale de spitalizare, servicii medicale acordate în ambulatoriu de specialitate, servicii de urgență, servicii de stomatologie, servicii medicale de prevenție, servicii suport – dispecerat call center medical 24/24 ore 7/7 zile) și suplimentat (servicii medicale de recuperare și fizioterapie, beneficii de plată la dispozitive protezare și beneficii de plată la servicii medicale de monitorizare boli cornice)”, se mai arată în documentația licitației.

CITEȘTE ȘI Radu Ghețea: Următoarea listare a unei bănci ar putea fi a CEC Bank

Romgaz a mai încercat să încheie un contract similar în 2014, când a inițiat două licitații, dar ambele proceduri au fost anulate.

Prima licitație a fost anulată în iulie 2014 și a fost motivată de abateri grave de la prevederile legislative, care puteau afecta procedura de atribuire sau face imposibilă încheierea contractului.

A doua procedură a fost anulată în aprilie 2015 pentru “utilizarea ineficientă a fondurilor de către autoritatea contractantă, rezultată ca urmare a stabilirii eronate a modului de ofertare a factorilor de evaluare, această eroare conducând la posibilitatea ofertării speculative/neveridice a acestora și obtinerea de către câștigător a punctajului maxim, însa incorect obținut”.

CITEȘTE ȘI Vodafone contestă decizia judecătorilor într-un litigiu cu ANCOM pentru recupererea unui prejudiciu de 15 milioane de euro

Alături de Petrom, Romgaz este unul dintre cei mai mari producători locali de gaze naturale.

Compania este controlată de statul român prin Ministerul Energiei, cu peste 70% din acțiuni.

Afacerile companiei au atins 4,05 miliarde de lei în 2015, iar profitul net 1,19 miliarde de lei, ambii indicatori fiind în scădere față de 2014.

Asirom este liderul pieței de asigurări, conform datelor la 6 luni ale acestui an. Omniasig este al treilea jucător de profil, iar Signal Iduna este un asigurător specializat pe asigurări de sănătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
asirom
omniasig
romgaz
licitatie
oferte
asigurare
sanatate