George Daniel Tudor, fost vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, reținut de DNA

George Daniel Tudor, fost vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, reținut de DNA
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2016

George Daniel Tudor, fost vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară,în perioada aprilie-octombrie 2013,  a fost reținut joi de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Tudor a condus fosta Comisie de Supraveghere a Asigurărilor din octombrie 2012 până în aprilie 2013.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

UPDATE 14:00 George Daniel Tudor a fost citat la DNA în cursul dimineții, potrivit unor surse judiciare, în calitate de suspect, într-un dosar de corupție. El ar fi suspectat de luare de mită - aproximativ 300.000 de euro pentru a favoriza compania de asigurări Carpatica Asig.

De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului României, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Totodată, procurorii anticorupție au mai dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecta Anca Tudor Doina, senator în cadrul Senatului României, la data săvârșirii faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită. 

"În perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Tudor Daniel George, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, a primit de la administratorul firmei respective (denunțător în cauză), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri.

Suma de bani amintită mai sus a fost remisă inculpatului Tudor Daniel George în trei tranșe de câte 100.000 euro, o primă tranșă, în mod direct, iar următoarele două tranșe, în mod indirect, prin intermediul soției sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoștea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât proveniența cât și scopul pentru care erau remise aceste sume de bani.

Inițial, inculpatul Tudor Daniel George a pretins de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3 milioane de euro.

În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății",  se arată într-un comunicat al DNA.


ȘTIREA INIȚIALĂ George Daniel Tudor, fost președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, este audiat la Direcția Națională Anticorupție.

Conform Agerpres, care citează mai multe surse judiciare, Tudor ar fi fost citat în calitate de suspect într-un dosar de corupție.

Aceleași surse susțin că George Daniel Tudor ar fi suspectat de luare de mită.

Daniel Tudor a fost unul dintre principalii denunțători în dosarul Rușanu-ASF, în care fostul președintele al Autorității de Supraveghere Financiară, Dan Radu Rușanu, este acuzat , alături de sibianul Ilie Carabulea și de alte zeci de persoane care activează în domeniul asigurărilor, că au organizat o rețea care să protejeze activitatea Carpatica Asig.

În prezent firma de asigurare se află într-o situație financiară dificilă fiind aproape de preluarea de către ASF în baza legii rezoluției. 

viewscnt
Afla mai multe despre
csa
dna
george daniel tudor